
Keverd össze a tejbegrízt pudinggal, nem hiszed el, mi lesz belőle
Édességből soha nem elég! Hihetetlen kombináció a tejbegríz pudinggal, nem is gondolnád. Olyan desszert receptjét hoztuk el, ami igencsak ínycsiklandó, a grízpuding mellett van benne gyümölcs is és babapiskóta is. Igazi ízkavalkád!
Ilyen finomat még nem ettél! A tejbegríz pudinggal fantasztikus kombináció! Ha vágysz egy kis kényeztetésre, akkor ezt a desszertet el kell készítened. Lágy vaníliás grízpuding, gyümölccsel és puha babapiskótával rétegezve. Kihagyhatatlan, tuti az egész család kedvence lesz! Mutatjuk a receptet!

Tejbegríz pudinggal
Hozzávalók:
- 4 bögre 2,8 %-os tej ( 1 l )
- 2/3 bögre búzadara ( 10 dkg )
- 3/4 bögre cukor ( 12 dkg )
- 1-2 teáskanál vaníliakivonat vagy aroma
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás pudingpor ( főzős )
- 1 evőkanál vaj
aljára:
- ízlés szerint gyümölcs
- 8-10 db babapiskóta
Így készítsd el:
- Keverd el fél bögre tejben a pudingot és tedd félre.
- A maradék tejet öntsd bele egy lábosba, majd keverd hozzá a sót, a cukrot, a vaníliát és a búzadarát is.
- Kezd el melegíteni , és addig főzd, míg a búzadara meg nem puhul, és be nem sűrűsödik.
- Valójában főzz egy sűrűbb tejbegrízt., lassú tűzön.
- Add hozzá a vajat, és keverd el azzal is! Ha elkészült, akkor öntsd hozzá a pudingporos tejet is, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzd fel a grízpudingot.
- Öntsd több kisebb tálkába vagy egy nagyobb tálba, amibe már korábban kiraktad alulra a babapiskótát és az apróra vágott gyümölcsöket. Ezt még a főzés megkezdése előtt tedd meg, mert amint a puding elkészül, azonnal még forrón bele kell önteni, hogy ne legyen csomós.
- Hagyd a végén az egészet kihűlni, de fogyaszthatod melegen és a hűtőbe is teheted. Ha babapiskótával készíted, akkor kell neki pár óra , hogy megpuhuljon.
Jó étvágyat!
Forrás: Rupáner-Gallé Margó







