
Babapiskóta házilag, ilyen isteni finomat még nem ettél
Sok desszert alapja ez a házilag is elkészíthető finomság. Így készül el gyorsan a babapiskóta.
A babapiskóta nagyon fontos alapanyaga a süteményeknek. Ha gyorsan szeretnél édességet csinálni, akkor könnyedén készíthetsz belőle krémes sütiket és a tiramisunak is fontos hozzávalója. Karácsonykor az ünnepekre rengeteg időt megspórolhatsz, és ha házilag készíted el, akkor a desszert még finomabb lesz tőle.

Babapiskóta
A babapiskóta eredete a 14. századig nyúlik vissza, akkor készítették el először Savoyai udvarában. Ezt az egyszerű és nagyszerű finomságot a francia király tiszteletére alkották meg. Íme a házi készítésű piskóta receptje:
Hozzávalók:
- 35 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 1 dl tej
- 1 szalakáli-sütőpor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 100 dkg liszt
Így készítsd el:
- A porcukrot és a tojásokat keverd össze. A tejbe futtasd fel a sütőport. Keverd bele a vajat, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját, valamint a liszt felét. Ha jól összekeverted az egészet, akkor tedd be a hűtőbe egy egész éjszakára.
- Másnap a maradék lisztet is add hozzá, és jól dolgozd bele. Nagyjából 3 mm-es vastagra nyújtsd a tésztát és szaggasd ki piskóta formával.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 13 percig süsd.
Jó étvágyat!







