RETRO RÁDIÓ

Babapiskóta házilag, ilyen isteni finomat még nem ettél

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 11. 27. 12:00

Sok desszert alapja ez a házilag is elkészíthető finomság. Így készül el gyorsan a babapiskóta.

A babapiskóta nagyon fontos alapanyaga a süteményeknek. Ha gyorsan szeretnél édességet csinálni, akkor könnyedén készíthetsz belőle krémes sütiket és a tiramisunak is fontos hozzávalója. Karácsonykor az ünnepekre rengeteg időt megspórolhatsz, és ha házilag készíted el, akkor a desszert még finomabb lesz tőle. 

Babapiskóta
Fotó: rustamank /  Shutterstock/Babapiskóta

Babapiskóta

A  babapiskóta eredete a 14. századig nyúlik vissza, akkor készítették el először Savoyai udvarában. Ezt az egyszerű és nagyszerű finomságot a francia király tiszteletére alkották meg. Íme a házi készítésű piskóta receptje:

Hozzávalók:

  • 35 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 szalakáli-sütőpor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 100 dkg liszt

Így készítsd el:

  1. A porcukrot és a tojásokat keverd össze. A tejbe futtasd fel a sütőport. Keverd bele a vajat, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját, valamint a liszt felét. Ha jól összekeverted az egészet, akkor tedd be a hűtőbe egy egész éjszakára. 
  2. Másnap a maradék lisztet is add hozzá, és jól dolgozd bele. Nagyjából 3 mm-es vastagra nyújtsd a tésztát és szaggasd ki piskóta formával.
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben 13 percig süsd. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.