RETRO RÁDIÓ

Sütés nélküli desszert az ünnepi asztalra: jöhet a pohárkrém

Létrehozva2022. 12. 12. 11:50

Mutatós, gyorsan kész van, és mindenki megnyalja utána a tíz ujját. A karácsonyi pohárkrém elkészítése pofonegyszerű, és igazi könnyű különlegesség a sok nehéz étel és édesség után.

  • Bár alapvetően karácsonykor minden asztalon ott van több aprósütemény, bejgli és zserbó, kár lenne ezt a mutatós édességet kihagyni. A karácsonyi pohárkrém a végtelenségig variálható, gyorsan kész van, és isteni finom. Ráadásul kevésbé nehéz, mint az ilyenkor megszokott, hagyományos sütemények, így az ünnepek alatt igazi felüdülés lehet. A legjobb, hogy még sütni sem kell, csak összekeverni a hozzávalókat, majd rétegezni őket; akár előző nap is elkészíthető, így összeérnek az ízek, mire megérkeznek a vendégek. A karácsonyi pohárkrém lehet cukormentes, karamellás, diós; most egy mézeskalács ízű változatot mutatunk.
A karácsonyi pohárkrém pillanatok alatt elkészíthető.
A karácsonyi pohárkrém mutatós és finom desszert. Fotó: marketlan / Shutterstock

Mézeskalácsos karácsonyi pohárkrém recept

Hozzávalók:

  • 20 db babapiskóta
  • 40 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín, felverve
  • 4 ek porcukor
  • 1 mk só
  • 1 marék pörkölt mogyoró
  • 1 bögre kávé
  • 2 ek méz
  • mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés: 

  • Mártsd kávéba a babapiskótákat, majd tedd a poharak aljára. A többi hozzávalóból keverj sűrű krémet, majd kezdd el rétegezni a pohárkrémet: a piskóták tetejére jöhet a krém, rá egy rétegben a mogyorók, majd a végén mézzel és extra tejszínhabbal tálald. Díszítsd ízlés szerint.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.