RETRO RÁDIÓ

Így készül a francia krumplipüré, ilyen finomat még nem ettél

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 01. 08. 12:00

Ilyen finom és krémes köretet még tuti te sem ettél! Így készül a francia krumplipüré, ezt a receptet neked is ismerned kell. Az egész család nagy kedvence lesz.

Az egyik legnépszerűbb köretet nagyon egyszerű elkészíteni. A francia krumplipüré egy kicsit más, mint amit mi megszoktunk. Krémesebb, lágyabb. Bár minden családnak megvannak a kedvenc receptjei, de ezt a különleges változatot te sem hagyhatod ki. Abban teljesen eltér a hagyományos recepttől, hogy nem vízben kell kifőzni a burgonyát, de ez igazán a titka, mutatjuk a szuper receptet.

Krumplipüré Bowl,Of,Tasty,Mashed,Potatoes,With,Fresh,Dill,Served,On
Fotó: Natalia Hanin/ Krumplipüré, ahogy a franciák készítik

Krumplipüré, ahogy a franciák készítik

Hozzávalók:

  • 1 kg jó minőségű burgonya
  • 1, 2 liter tej
  • 7 dkg vaj
  • só, szerecsendió

Így készíts el:

  1. Hámozd meg a burgonyát, öblítsd át vízzel, és vágd fel kockákra. 
  2. Tedd bele egy nagy lábosba, öntsd fel a tejjel, sózd és a tűzre téve, alacsony lángon 25 percig főzd, míg a krumpli megpuhul, a tej besűrűsödik. 
  3. Krumplinyomóval törd simára, add hozzá a felkockázott vajat, és selymesre keverd. A végén egy kis szerecsendióval esetleg még sóval ízlés szerint ízesítsd!

Jó étvágyat!

Jó, ha tudod:

  • Jó minőségű burgonyák közé tartoznak a salátaburgonyák, idehaza kapható a sárgás, nyújtott alakú ratte (kifliburgonya), ez adja meg a fantasztikus ízét a pürének. 
  • A pürésítéskor ne használj botmixert vagy konyhai robotgépet! Ha így töröd fel a burgonyát, nyúlós, ragadós lesz. Maradj a régi módszernél, használj krumplinyomót!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.