Így készül a francia krumplipüré, ilyen finomat még nem ettél
Ilyen finom és krémes köretet még tuti te sem ettél! Így készül a francia krumplipüré, ezt a receptet neked is ismerned kell. Az egész család nagy kedvence lesz.
Az egyik legnépszerűbb köretet nagyon egyszerű elkészíteni. A francia krumplipüré egy kicsit más, mint amit mi megszoktunk. Krémesebb, lágyabb. Bár minden családnak megvannak a kedvenc receptjei, de ezt a különleges változatot te sem hagyhatod ki. Abban teljesen eltér a hagyományos recepttől, hogy nem vízben kell kifőzni a burgonyát, de ez igazán a titka, mutatjuk a szuper receptet.
Krumplipüré, ahogy a franciák készítik
Hozzávalók:
1 kg jó minőségű burgonya
1, 2 liter tej
7 dkg vaj
só, szerecsendió
Így készíts el:
Hámozd meg a burgonyát, öblítsd át vízzel, és vágd fel kockákra.
Tedd bele egy nagy lábosba, öntsd fel a tejjel, sózd és a tűzre téve, alacsony lángon 25 percig főzd, míg a krumpli megpuhul, a tej besűrűsödik.
Krumplinyomóval törd simára, add hozzá a felkockázott vajat, és selymesre keverd. A végén egy kis szerecsendióval esetleg még sóval ízlés szerint ízesítsd!
Jó étvágyat!
Jó, ha tudod:
Jó minőségű burgonyák közé tartoznak a salátaburgonyák, idehaza kapható a sárgás, nyújtott alakú ratte (kifliburgonya), ez adja meg a fantasztikus ízét a pürének.
A pürésítéskor ne használj botmixert vagy konyhai robotgépet! Ha így töröd fel a burgonyát, nyúlós, ragadós lesz. Maradj a régi módszernél, használj krumplinyomót!