Orbán Viktor nyaralása. Cigányozni kezdett a balos "humorista"

POLITIK
Létrehozva: 2022.04.15.

Így készül a sárga túró, hagyományos magyar húsvéti recept

Ha még nem próbáltad ezt a mennyei édességet, itt az ideje, hogy elkészítsd. Nélküle nincs húsvét Szabolcsban!

Szerző E. V.

Kizárólag húsvétkor készítik ezt a hagyományos szabolcsi ételt, és pont ettől különleges – no meg attól, hogy isteni íze van. A sárga túró elkészítése nem bonyolult, de igényel némi türelmet és odaadást. A végeredmény miatt azonban megéri, hiszen erre az édességre senki nem fog nemet mondani: nemhogy repetázik belőle mindenki, de amíg el nem fogy, rá fog járni a család. Vaníliás-tejes íze a madártejre emlékeztet, ám a sárga túró ennél jóval több: valójában egy tojással és cukorral elkészített, kézműves túróról van szó, melyet kizárólag az ünnepi asztalon szoktak tálalni. Tálalhatod desszertként is, de a sonka mellé fogyasztva különleges, pikáns ízélményt nyújt. A tökéletes sárga túró receptjét ki más ismerhetné, mint Boros Vali, a szabolcsi csodaháziasszony? Lépésről lépésre elmondta, hogyan kell készíteni ezt a hagyományos magyar finomságot.

Fotó: Boros Valéria (Facebook, Vali hagyományos konyhája)

Hozzávalók (kb. 1 kg-hoz):

  • 1 liter zsíros tej
  • 10 tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola (ízlés szerint)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  • Üsd a tojásokat egy tálba, és kezdd el úgy keverni, mint a rántottát: ám ne verd fel teljesen simára.
  • Tedd fel a tejet egy nagy fazékban a tűzhelyre, és add hozzá a csipet sót és a cukrot.
  • A langyos tejhez öntsd hozzá a felvert tojásokat, és lassú tűzön kezd főzni. Vigyázz, mert könnyen leég! Tedd bele a mazsolát, a vaníliás cukrot és a citromhéjat is. Óvatosan kevergesd, míg szét nem válik a túró és a savó.
  • Tegyél egy szűrőbe sűrű szövésű konyhai vásznat, majd szedd bele a fazék tartalmát. Hagyd pár percet hűlni és csorogni.
  • Csavard össze a textil széleit, és jó alaposan préseld ki. Ezután kösd össze, és akaszd pár órára hűvös helyre, hogy kicsepegjen belőle a tejsavó. Ha lecsepegett, hűtőben tárold tálalásig – de azonnal fogyasztható, amint kihűlt.
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek