tóth gabi
Ha még nem próbáltad ezt a mennyei édességet, itt az ideje, hogy elkészítsd. Nélküle nincs húsvét Szabolcsban!
Kizárólag húsvétkor készítik ezt a hagyományos szabolcsi ételt, és pont ettől különleges – no meg attól, hogy isteni íze van. A sárga túró elkészítése nem bonyolult, de igényel némi türelmet és odaadást. A végeredmény miatt azonban megéri, hiszen erre az édességre senki nem fog nemet mondani: nemhogy repetázik belőle mindenki, de amíg el nem fogy, rá fog járni a család. Vaníliás-tejes íze a madártejre emlékeztet, ám a sárga túró ennél jóval több: valójában egy tojással és cukorral elkészített, kézműves túróról van szó, melyet kizárólag az ünnepi asztalon szoktak tálalni. Tálalhatod desszertként is, de a sonka mellé fogyasztva különleges, pikáns ízélményt nyújt. A tökéletes sárga túró receptjét ki más ismerhetné, mint Boros Vali, a szabolcsi csodaháziasszony? Lépésről lépésre elmondta, hogyan kell készíteni ezt a hagyományos magyar finomságot.
Hozzávalók (kb. 1 kg-hoz):
Elkészítés: