tóth gabi
Hihetetlen, mit ki nem találnak a háziasszonyok! Töltött káposzta egy kicsit másképp, a legkevesebb munkával, lusta asszony módra. Mutatjuk a receptet.
Ilyen egyszerűen még nem készítetted el az ünnepek egyik nagy kedvencét. Töltött káposzta, ami a lusta háziasszonyok káposztája, az idei év nagy befutója. Ennek a variációnak a titka a végtelenített gombóc, így nem kell külön-külön levelekbe csavarni a tölteléket. Ezt a hagyományos magyar fogást úgyis sokféleképpen készítik: ahány ház, annyiféle recept. De egy biztos: ez a legkevésbé időigényes változat. És ami mindezt megoldja, nem más, mint egy kuglóf forma! Mutatjuk a receptet.
Tipp: ha szereted a szálas káposztát ehhez az ételhez, nyugodtan teríts egy réteget a töltelék tetejére.
Tedd bele a tepsibe és mehet is a sütőbe. Sütés közben ellenőrizd, és pótold a vizet, ha szükséges. Villával nézd meg, hogy megfőtt-e.
Amikor készen van, borítsd át egy hatalmas tányérra, vagy vágj belőle szeleteket. Tejföllel tálalhatod is, isteni finom lesz friss kenyérrel.
Jó étvágyat!