RETRO RÁDIÓ

Lusta asszony töltött káposztája: így készül el leggyorsabban az ünnepi fogás

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 12. 08. 13:30
Frissítve2024. 12. 09. 10:20

Hihetetlen, mit ki nem találnak a háziasszonyok! Töltött káposzta egy kicsit másképp, a legkevesebb munkával, lusta asszony módra. Mutatjuk a receptet.

Ilyen egyszerűen még nem készítetted el az ünnepek egyik nagy kedvencét. Töltött káposzta, ami a lusta háziasszonyok káposztája, az idei év nagy befutója. Ennek a variációnak a titka a végtelenített gombóc, így nem kell külön-külön levelekbe csavarni a tölteléket. Ezt a  hagyományos magyar fogást úgyis sokféleképpen készítik: ahány ház, annyiféle recept. De egy biztos: ez a legkevésbé időigényes változat. És ami mindezt megoldja, nem más, mint egy kuglóf forma! Mutatjuk a receptet.

Töltött káposzta /Tollas Jánosné
Töltött káposzta: Lusta asszony káposztája Fotó: Facebook

Töltött káposzta: Lusta asszony káposztája

Hozzávalók:( 4 főre )

  • 1/2 fej savanyú káposzta
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg rizs
  • 1/4 szál puha lángolt kolbász
  • só, bors, pirospaprika

Így készítsd el:

  1. Készítsd el a tölteléket: mosd meg a rizst keverd össze egy nagy tálban a darált hússal, az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, majd sózd, borsozd. Add hozzá a pirospaprikát. 
  2. A lángolt kolbászt aprítóval vagy húsdarálóval daráld le, add hozzá a töltelékhez, és az egészet alaposan gyúrd össze. 
  3. A káposzta levelét mosd meg, tedd bele a kalács vagy kuglóf formába. Rakd körbe a töltelékkel, és a kilógó káposztalevelekkel fedd be, majd gyűrd alá. Önts rá egy kevés vizet, és fedd le fedővel, vagy alufóliával. 

Tipp: ha szereted a szálas káposztát ehhez az ételhez, nyugodtan teríts egy réteget a töltelék tetejére. 

Töltött káposzta/Tollas Jánosné
Fotó: Facebook /  Facebook

Tedd bele a tepsibe és  mehet is a sütőbe.  Sütés közben ellenőrizd, és pótold a vizet, ha szükséges. Villával nézd meg, hogy megfőtt-e.

Töltött káposzta/ Tollas Jánosné
Fotó: Facebook / facebook.com

Amikor készen van, borítsd át egy hatalmas tányérra, vagy vágj belőle szeleteket. Tejföllel tálalhatod is, isteni finom lesz friss kenyérrel.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.