
Lusta asszony töltött káposztája: így készül el leggyorsabban az ünnepi fogás
Hihetetlen, mit ki nem találnak a háziasszonyok! Töltött káposzta egy kicsit másképp, a legkevesebb munkával, lusta asszony módra. Mutatjuk a receptet.
Ilyen egyszerűen még nem készítetted el az ünnepek egyik nagy kedvencét. Töltött káposzta, ami a lusta háziasszonyok káposztája, az idei év nagy befutója. Ennek a variációnak a titka a végtelenített gombóc, így nem kell külön-külön levelekbe csavarni a tölteléket. Ezt a hagyományos magyar fogást úgyis sokféleképpen készítik: ahány ház, annyiféle recept. De egy biztos: ez a legkevésbé időigényes változat. És ami mindezt megoldja, nem más, mint egy kuglóf forma! Mutatjuk a receptet.

Töltött káposzta: Lusta asszony káposztája
Hozzávalók:( 4 főre )
- 1/2 fej savanyú káposzta
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 dkg rizs
- 1/4 szál puha lángolt kolbász
- só, bors, pirospaprika
Így készítsd el:
- Készítsd el a tölteléket: mosd meg a rizst keverd össze egy nagy tálban a darált hússal, az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, majd sózd, borsozd. Add hozzá a pirospaprikát.
- A lángolt kolbászt aprítóval vagy húsdarálóval daráld le, add hozzá a töltelékhez, és az egészet alaposan gyúrd össze.
- A káposzta levelét mosd meg, tedd bele a kalács vagy kuglóf formába. Rakd körbe a töltelékkel, és a kilógó káposztalevelekkel fedd be, majd gyűrd alá. Önts rá egy kevés vizet, és fedd le fedővel, vagy alufóliával.
Tipp: ha szereted a szálas káposztát ehhez az ételhez, nyugodtan teríts egy réteget a töltelék tetejére.

Tedd bele a tepsibe és mehet is a sütőbe. Sütés közben ellenőrizd, és pótold a vizet, ha szükséges. Villával nézd meg, hogy megfőtt-e.

Amikor készen van, borítsd át egy hatalmas tányérra, vagy vágj belőle szeleteket. Tejföllel tálalhatod is, isteni finom lesz friss kenyérrel.
Jó étvágyat!







