FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.12.08.
Módosítva: 2024.12.09.

Lusta asszony töltött káposztája: így készül el leggyorsabban az ünnepi fogás

Hihetetlen, mit ki nem találnak a háziasszonyok! Töltött káposzta egy kicsit másképp, a legkevesebb munkával, lusta asszony módra. Mutatjuk a receptet.

Ilyen egyszerűen még nem készítetted el az ünnepek egyik nagy kedvencét. Töltött káposzta, ami a lusta háziasszonyok káposztája, az idei év nagy befutója. Ennek a variációnak a titka a végtelenített gombóc, így nem kell külön-külön levelekbe csavarni a tölteléket. Ezt a  hagyományos magyar fogást úgyis sokféleképpen készítik: ahány ház, annyiféle recept. De egy biztos: ez a legkevésbé időigényes változat. És ami mindezt megoldja, nem más, mint egy kuglóf forma! Mutatjuk a receptet.

Töltött káposzta /Tollas Jánosné
Töltött káposzta: Lusta asszony káposztája Fotó: Facebook

Töltött káposzta: Lusta asszony káposztája

Hozzávalók:( 4 főre )

  • 1/2 fej savanyú káposzta
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg rizs
  • 1/4 szál puha lángolt kolbász
  • só, bors, pirospaprika

Így készítsd el:

  1. Készítsd el a tölteléket: mosd meg a rizst keverd össze egy nagy tálban a darált hússal, az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, majd sózd, borsozd. Add hozzá a pirospaprikát. 
  2. A lángolt kolbászt aprítóval vagy húsdarálóval daráld le, add hozzá a töltelékhez, és az egészet alaposan gyúrd össze. 
  3. A káposzta levelét mosd meg, tedd bele a kalács vagy kuglóf formába. Rakd körbe a töltelékkel, és a kilógó káposztalevelekkel fedd be, majd gyűrd alá. Önts rá egy kevés vizet, és fedd le fedővel, vagy alufóliával. 

Tipp: ha szereted a szálas káposztát ehhez az ételhez, nyugodtan teríts egy réteget a töltelék tetejére. 

Töltött káposzta/Tollas Jánosné
Fotó: Facebook /  Facebook

Tedd bele a tepsibe és  mehet is a sütőbe.  Sütés közben ellenőrizd, és pótold a vizet, ha szükséges. Villával nézd meg, hogy megfőtt-e.

Töltött káposzta/ Tollas Jánosné
Fotó: Facebook / facebook.com

Amikor készen van, borítsd át egy hatalmas tányérra, vagy vágj belőle szeleteket. Tejföllel tálalhatod is, isteni finom lesz friss kenyérrel.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek