Ez a palacsinta az ünnepek alatt is nagy kedvenc lehet! Érdemes karácsonyra elkészíteni, mert ezt kivétel nélkül mindenki imádja! Egy hagyományos magyar desszert, a mákos guba adta az alapötletet, és így igazán különleges és isteni finom lett!
Ez a palacsinta mindent visz!
A mákos guba önmagában is isteni étel, de ha palacsintával keresztezed, akkor aztán a magyar gasztronómia igazi csodagyerekével kedveskedhetsz a családodnak. Mutatjuk a receptet:
A tészta alapanyagait keverd össze a mákkal együtt, természetesen jó alaposan és csomómentesre dolgozd ki. Tedd be a hűtőbe állni 1 órára.
Hagyományos módon süsd ki a palacsintákat.
A sodóhoz a tojást a cukrokat, a liszttel és kevés tejjel keverd össze simára. Majd főzz belőle sűrű pépet. Keverd bele a vajat is a meleg sodóba. Hagyd kihűlni, és utána töltsd meg a krémmel a palacsintákat.