
Ez a palacsinta a magyar gasztronómia csodagyereke, ezt imádni fogod
Így még tuti nem etted a mákos gubát! Ez a palacsinta isteni finom! Az egész család kedvence lesz.
Ez a palacsinta az ünnepek alatt is nagy kedvenc lehet! Érdemes karácsonyra elkészíteni, mert ezt kivétel nélkül mindenki imádja! Egy hagyományos magyar desszert, a mákos guba adta az alapötletet, és így igazán különleges és isteni finom lett!

Ez a palacsinta mindent visz!
A mákos guba önmagában is isteni étel, de ha palacsintával keresztezed, akkor aztán a magyar gasztronómia igazi csodagyerekével kedveskedhetsz a családodnak. Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg mák
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szóda
- 1 csipet só
- 0,5 dl olaj
- 2 db tojás sárgája
- 5 dl tej
- 1 ek. liszt
- 5 dkg vaj
- 8 dkg vaníliás cukor
Így készítsd el:
- A tészta alapanyagait keverd össze a mákkal együtt, természetesen jó alaposan és csomómentesre dolgozd ki. Tedd be a hűtőbe állni 1 órára.
- Hagyományos módon süsd ki a palacsintákat.
- A sodóhoz a tojást a cukrokat, a liszttel és kevés tejjel keverd össze simára. Majd főzz belőle sűrű pépet. Keverd bele a vajat is a meleg sodóba. Hagyd kihűlni, és utána töltsd meg a krémmel a palacsintákat.
- Ízlés szerint tálalhatod is!
Jó étvágyat!







