FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.11.23.

Ez a palacsinta a magyar gasztronómia csodagyereke, ezt imádni fogod

Így még tuti nem etted a mákos gubát! Ez a palacsinta isteni finom! Az egész család kedvence lesz.

Ez a palacsinta az ünnepek alatt is nagy kedvenc lehet! Érdemes karácsonyra elkészíteni, mert ezt kivétel nélkül mindenki imádja! Egy hagyományos magyar desszert, a mákos guba adta az alapötletet, és így igazán különleges és isteni finom lett! 

Ez a palacsinta isteni finom!
Ez a palacsinta a magyar gasztronómia csodagyereke / Fotó: Facebook/Mészáros Erika

Ez a palacsinta mindent visz!

A mákos guba önmagában is isteni étel, de ha palacsintával keresztezed, akkor aztán a magyar gasztronómia igazi csodagyerekével kedveskedhetsz a családodnak. Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg mák
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl olaj

vaníliasodóhoz:

  • 2 db tojás sárgája
  • 5 dl tej
  • 1 ek. liszt
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg vaníliás cukor

Így készítsd el:

  • A tészta alapanyagait keverd össze a mákkal együtt, természetesen jó alaposan és csomómentesre dolgozd ki. Tedd be a hűtőbe állni 1 órára.
  • Hagyományos módon süsd ki a palacsintákat. 
  • A sodóhoz a tojást a cukrokat, a liszttel és kevés tejjel keverd össze simára. Majd főzz belőle sűrű pépet. Keverd bele a vajat is a meleg sodóba. Hagyd kihűlni, és utána töltsd meg a krémmel a palacsintákat.
  • Ízlés szerint tálalhatod is!

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek