RETRO RÁDIÓ

Ez a palacsinta a magyar gasztronómia csodagyereke, ezt imádni fogod

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 11. 23. 11:00

Így még tuti nem etted a mákos gubát! Ez a palacsinta isteni finom! Az egész család kedvence lesz.

Ez a palacsinta az ünnepek alatt is nagy kedvenc lehet! Érdemes karácsonyra elkészíteni, mert ezt kivétel nélkül mindenki imádja! Egy hagyományos magyar desszert, a mákos guba adta az alapötletet, és így igazán különleges és isteni finom lett! 

Ez a palacsinta isteni finom!
Ez a palacsinta a magyar gasztronómia csodagyereke / Fotó: Facebook/Mészáros Erika

Ez a palacsinta mindent visz!

A mákos guba önmagában is isteni étel, de ha palacsintával keresztezed, akkor aztán a magyar gasztronómia igazi csodagyerekével kedveskedhetsz a családodnak. Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg mák
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl olaj

vaníliasodóhoz:

  • 2 db tojás sárgája
  • 5 dl tej
  • 1 ek. liszt
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg vaníliás cukor

Így készítsd el:

  • A tészta alapanyagait keverd össze a mákkal együtt, természetesen jó alaposan és csomómentesre dolgozd ki. Tedd be a hűtőbe állni 1 órára.
  • Hagyományos módon süsd ki a palacsintákat. 
  • A sodóhoz a tojást a cukrokat, a liszttel és kevés tejjel keverd össze simára. Majd főzz belőle sűrű pépet. Keverd bele a vajat is a meleg sodóba. Hagyd kihűlni, és utána töltsd meg a krémmel a palacsintákat.
  • Ízlés szerint tálalhatod is!

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.