FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.04.

Így tudsz 1 tojásból tökéletes palacsintát sütni 4 főre

Lehetséges, hogy ismét drágul a tojás. Ezt egy jó háziasszony ki tudja gazdálkodni. Érdemes az ételeket kevesebb tojással készíteni. Íme a palacsinta receptje, 1 tojásból is simán elkészítheted.

Szerző Ripost

Szeretnél a tojásból kevesebbet használni? Miért is ne? Nagy kedvencünk a palacsinta is isteni finom marad, ha 4 főre készíted és csak 1 tojást teszel bele. Természetesen tojás nélkül is elkészítheted ezt a receptet, csak akkor más lesz kicsit az íze. Mutatjuk a receptet:

Hungarian,Pancake,-,Palacsinta,-,And,Plum,Jam
Fotó: Mehes Daniel /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 300 g finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 3 ek olaj a sütéshez
  • 300 ml tej
  • 300 ml szénsavas víz

Így készítsd el:

  1. A palacsinta hozzávalóit egy magas falú edénybe mérd bele, és botmixerrel csomómentesre keverd össze. Természetesen a hagyományos módon is kikeverheted, fakanállal. Akkor a tálba a lisztet és a tojást öntsd először össze, majd a sót, a cukrot add hozzá, és fokozatosan kevergetés mellett mehet bele a tej és a szénsavas víz, vagy szóda. 
  2. A palacsintasütőt vékonyan kend meg olajjal, és pár perc alatt a tészta mindkét oldalát süsd meg aranybarnára. 

Tipp:

Miközben rétegezed a palacsintákat egy tányérban, mindig takard le egy konyharuhával, így nem fognak kiszáradni. Amikor készen vannak, mehet bele a lekvár, vagy amivel tölteni szeretnéd, tekerd fel és a tetejére még egy kis porcukor is szórhatsz. Ezután tálalhatod is a kedvenc palacsintádat!

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek