RETRO RÁDIÓ

Ez a legnagyobb hiba, amitől pokoli rossz lesz a palacsinta

Létrehozva2024. 01. 25. 19:15

Könnyű összedobni, mindenki szereti, és ha nem ötven darabot készítesz egyszerre, gyorsan meg is van. Azonban van, hogy nem sikerül tökéletesre, vagy akár ehetetlen lesz; mutatjuk, mi az a hiba, amit kerülj el.

Ahol gyerekek vannak, ott gyakran kell palacsintát sütni, hiszen a kicsik nem tudnak ellenállni neki, de édesszájú felnőttek is imádják. A jó tészta nem csomós, kellőképpen híg, hogy el tudjon terülni, és ha mindent jól csinálsz, egyenletesen átsülnek a palacsinták, és könnyű lesz feltekerni őket. Ha egyszer megtanultad a technikáját, bármikor össze tudsz dobni egy adag finom palacsintát; de még így is csúszhatnak bakik a sütésbe. Sokszor ezek olyan hibák, amikre még a rutinos palacsintasütők se gondolnak. Ezeket kerüld el, hogy tökéletes legyen a végeredmény!

Funny,Woman,Flipping,Pancakes,In,The,Kitchen.,Home,Cook,Making
Nem muszáj dobva megfordítani, sőt! Fotó: Nicoleta Ionescu /  Shutterstock

1. Túl sokáig pihen a tészta

Bár úgy tűnhet, spórolsz az idővel, ha jóval hamarabb, például előző este bekevered a tésztát, de ezzel nem teszel jót a palacsintával, hiszen minél frissebb a tészta, annál finomabb lesz. Érdemes fél órával azelőtt bekeverni, hogy nekifogsz a sütésnek; ennyi állás még kell is a tésztának, de órákig nem szabad pihentetni.

2. Nem jó a serpenyőd

Vastag, de nem túl vastag falú serpenyőben sül meg a legszebben a palacsinta; ha túl vékony, könnyen odakap, és fordításkor elszakad a tészta. 

3. Túl forró a tűzhely

Nehéz eltalálni az ideális hőfokot a sütéshez, hiszen alacsony fokozaton nem sül meg, magas fokozaton megéghet, és ha túlhevül az olaj, odaég a palacsinta, ilyenkor érdemes lejjebb venni a lángot. A legjobb, ha kitapasztalod, hogy a te tűzhelyeden hogyan ideális a sütés; így meglehet, hogy az első néhány palacsintát elrontod, de később zökkenőmentesen fog haladni a munka.

4. Korán akarod megfordítani

Alapszabály, hogy a palacsintát csak egyszer kell megfordítani, a túl sok forgatástól elszakadhat. Onnan lehet tudni, hogy itt az ideje a forgatásnak, amikor a tetején lévő buborékok kipukkadnak. Bár látványos, ha dobva fordítod meg, egyáltalán nem kell ragaszkodni ehhez a módszerhez, ha nincs még hozzá rutinod; elegendő egy palacsintaforgató is! 

5. Vajat használsz a sütéshez

Bár a vajas íz biztosan jól állna a tésztának, sajnos a vajat nem lehet olyan magas hőfokra felhevíteni, hogy megsüljön benne a palacsinta; használj inkább napraforgóolajat.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.