
Így készül a nyuszifül fánk, ennél finomabb nincs
Ha szeretnél valami igazán különleges farsangi ételt az asztalra tenni, akkor ezt a receptet neked találták ki! A nyuszifül fánk mindenki kedvence lesz, és nem csak az íze miatt...
Igazi különlegesség a nyuszifül fánk, és nemcsak a formája, íze veszi le a lábáról a vendégeidet (no meg téged is), hanem, hogy alakja miatt sokkal egyszerűbb lekvárba vagy csokiba mártogatni. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, így kezdő szakácsok is belevághatnak. A szalagos fánk mellett érdemes ezt is elkészíteni; hosszú még a farsangi időszak!

Nyuszifül fánk recept
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 6 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 4 db tojássárgája
- 1 csipet só
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
- Egy kevés tejjel és cukorral futtasd fel az élesztőt, közben keverd habosra a porcukorral a tojások sárgáját, és keverd hozzá a maradék tejet. Ezután mehet hozzá az élesztő, a liszt. Jól dagaszd ki a tésztát, majd tedd egy nagyobb, kilisztezett tálba, fedd le konyharuhával, és meleg helyen keleszd addig, míg a kétszeresére nem nő.
- Ha megkelt a tészta, enyhén lisztezett deszkán nyomkodd át, majd vágd fel 16 egyforma darabra. Kézzel sodorj ujjnyi vastag kígyókat a kiadagolt tésztadarabból, hajtsd őket félbe, és tekerd össze. A végeiket nyomkodd le. Ha kész vannak a nyers nyuszifül fánkok, takard le őket, és újabb fél órán át hagyd, hogy megkeljenek.
- Egy magas falú edényben vagy lábosban hevíts olajat, és a csavart fánkokat süsd először fedő alatt, majd ha már az oldaluk piros, fordítsd meg, és fedő nélkül süsd aranybarnára. Egyszerre ne tegyél sok fánkot az olajba, nehogy lehűtse!
- A kész fánkokról csepegtesd le az olajat, majd csokikrémmel vagy lekvárral tálald. Mártogatva az igazi!






