RETRO RÁDIÓ

5 perces falatkák, amik garantáltan feldobják a szilveszteri asztalt

Létrehozva2024. 12. 30. 12:30

Ha bulit szervezel, vagy csak egy csendes összejövetelt, mindenképpen jó, ha van mire rájárni, míg várjátok az éjfélt. Ezek a szilveszteri falatkák finomak, gyorsan elkészülnek, és mutatósak is.

Az év utolsó napján jó, ha vannak az asztalon olyan vendégváró falatok, melyek passzolnak az italokhoz, eltelítenek, és finomak. A szilveszteri falatkák gyorsan fogynak, ezért érdemes olyasmit készíteni, ami hamar megvan, és szükség esetén hamar lehet az este során pótolni, hiszen sokszor már délutántól szállingózni kezdenek a vendégek. Ha édeset és sósat is szeretnél az asztalra, ez a két gyors recept a segítségedre lehet, hiszen ezek a partifalatok nem igényelnek hosszas pepecselést a konyhában, és nemcsak finomak, de jól is néznek ki az asztalon.

Ezek a gyors szilveszteri falatkák népszerűek lesznek a vendégek körében!
Szilveszteri falatkák nélkül nem az igazi várni az újévet Fotó: Serlena Bessonova / Shutterstock

Spenótos-kolbászos szilveszteri falatkák

Laktató és finom különlegesség Fotó: Mindmegette

Hozzávalók

  • 30 dkg fagyasztott spenótlevél
  • 15 dkg szárazkolbász
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 27 dkg konyhakész leveles tészta
  • 1 ek vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés: 

  • Olvaszd meg egy serpenyőben a vajat, futtasd meg benne az összezúzott, megtisztított fokhagymát, majd olvaszd ki és pirítsd meg rajta a spenótot egy csipet sóval. Csepegtesd le az egészet egy szűrőben, így nem fogja eláztatni a tésztát.
  • Szabadítsd meg a kolbászt a héjától, majd vágd apróra, és forró serpenyőben süsd ropogósra a darabkákat, hogy morzsa jellegű legyen az egész. Szedd a kolbászmorzsákat egy papírtörlőre, majd keverd össze a spenóttal és a krémsajttal.
  • Tekerd és nyújtsd ki a leveles tésztát, kend meg a krémmel, majd tekerd fel szorosan. Vágd 3-4 cm vastag szeletekre, és az így kapott csigákat tedd sütőpapírral bélelt tepsire. Szórd meg szezámmaggal őket, majd süsd meg 15 perc alatt 175 fokra előmelegített sütőben. Akkor jó, ha már aranybarna a tészta. Tálalás előtt hagyd hűlni; ezek a szilveszteri falatkák akkor finomak, ha megdermedt bennük a töltelék.

 

Mogyoróvajas keksz

Gyorsan elfogy ez a finom édesség. Fotó: Mindmegette

Hozzávalók

  • 20 dkg barna cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 db tojás
  • 24 dkg mogyoróvaj
  • 0,6 dkg szódabikarbóna

Elkészítés:

  • Keverd össze a cukrot, a tojást és a szódabikarbónát, majd add hozzá a mogyoróvajat, és alaposan dolgozd össze. A végén tedd bele az apróra vágott étcsokit, és keverd össze alaposan a hozzávalókat.
  • A masszából tégy egy-egy evőkanálnyi adagokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd készre. Ha kihűlt, érdemes dobozban tálalni, de a szilveszter estéjén szinte biztos, hogy el fog fogyni.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.