FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.12.31.

Soha többé nem reped meg a virsli, ha így készíted el

Szilveszterkor felejtsd el ezt a konyhai bakit! Ezt rontja el mindenki, amikor a virsli szétrepedve kerül a tányérra. Mutatjuk a tökéletes elkészítés titkát.

Szilveszterkor sem maradhat el a nagy kedvenc! A virsli most sem repedhet el. Bár nem nehéz elkészíteni, mégis nagyon egyszerű elrontani. Hiszen nem túl esztétikus, amikor az ünnepi asztalra szétrepedve kerül. De mi a tökéletes roppanós főtt virsli titka? Most megtudhatod.

Virsli Raw,Sausages,On,Stone,Background
Fotó: aleksandr talancev/ Virsli főzés titka

Virsli főzés titka

Lehet te sem tudod, de a virsli a legtöbbször nem is nyers, hanem főtt, füstölt, hőkezelt. Ha mégis nyers, akkor az a csomagoláson fel van tüntetve. Ezért valójában ezeket a húsokat nem is kell teljesen megfőznöd, elég, ha átforrósítod. Felejtsd el azt, hogy lobogó forró vízben főzöd, mert még az ízét is elveszti, és ilyenkor szokott szétrepedni is. 

Bőrös és műbeles változat

Alapvetően kétfajta virslit találsz a boltokban. A bőröst és a műbelest. A bőrös természetes bélbe van beletöltve, a műbeles külső takarója, pedig műanyagból készül. Ha idegenkedsz a természetes béltől, attól még nem szabad elkeseredned, mert a műbeles hús között is van jobb minőség. Fontos tehát, milyen virslit választasz. 

Szilveszteri virsli készítésének szempontjai

Egyik fontos kérdés, hogy lehúzzuk-e a bőrét a húsnak. Ha műbelest választottál akkor érdemesebb leszedni. Ennek lényege, hogy a forró vízben így a káros anyagok nem oldódnak ki belőle. A természetes bélbe töltött, például bajor, bécsi vagy frankfurti esetén nyugodtan rajta hagyhatod a külső burkát. Viszont ezek a virslik könnyebben szétrepedhetnek. Mit tehetsz? Annyi vízben tedd fel a virslit főni a tűzhelyre, amennyi éppen ellepi. Amikor a víz gyöngyözni kezd, már el is zárhatod a gázt. Majd hagyd 4-5 percig lefedve állni, hogy rendesen átmelegedjen. De ne hagyd tovább a vízben, mert a virsli képes elveszíteni ilyenkor is az ízét. Tálalhatod is a vendégeknek, isteni mustárral, tormával, ketchuppel, és friss kenyérrel. Ha ezt a pár dolgot szem előtt tartod, nem lesz hiba a szilveszteri virslivel!

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek