RETRO RÁDIÓ

Mézeskalács hógolyó: isteni finom sütifalatka a karácsonyi asztalra

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 12. 06. 12:00

Ennél egyszerűbb, finomabb édesség a karácsonyi asztalra nem is kerülhet. A mézeskalács hógolyó az idei év nagy dobása, készítsd el te is otthon.

Isteni finom fehér csokis golyók receptjét hoztuk el most neked. A mézeskalács golyó az idei év nagy dobása, nem is hiányozhat a karácsonyi asztalról! Íme a recept:

Mézeskalács hógolyó Little,White,Chocolate,Ball,With,Raisin,Inside,-,Stock,Image
Fotó: jmediaplt/ Mézeskalács hógolyó a karácsonyi asztalra

Mézeskalács hógolyó

Hozzávalók:

  • 200 g mézeskalács keksz/ darálva esetleg
  • 70 g mascarpone
  • 1/2 narancs leve
  • 1 kk fahéj
  • 150 g fehér csoki

Így készítsd el:

  1. Daráld össze a mézeskalácsot, vagy mézeskalács kekszet.  Tedd bele egy tálba, add hozzá a mascarponét, és a narancs levét. 
  2. Mehet bele egy kis fahéj, és utána gyúrd össze a masszát. 
  3. Kezdd el megolvasztani a fehér csokit, közben gyúrd kézzel össze a masszából a golyókat.
  4. Ha a golyók elkészültek és a csoki is folyóssá vált, akkor egy villa segítségével mártsd bele a golyókat a csokiba.
  5. Tedd be őket a hűtőbe, hogy megdermedjenek.

Jó étvágyat!

Az alábbi videó pedig megmutatja, hogyan készítheted el:

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.