Ne vedd meg a méregdrága dubai csokit, készítsd el magadnak, mutatjuk a receptet
Ez az isteni finomság most mindenhol nagy sláger! Tele van vele az internet, az ára viszont igen borsos. Ne dőlj be a csábító reklámoknak, hiszen ezt a finomságot könnyen el tudod készíteni magad is! A hozzávalókat pedig szintén könnyen beszerezheted. Íme, a recept!
Nagyon érdekes ízvilága van ennek a csokinak. A nagy attrakció benne a tölteték, ami egy zöld színű, ropogós réteg. Ideális ötlet karácsonyra, érdemes beszerezni hozzá egy szilikonformát! Így, ha ízlik ez a csoki, akkor nemcsak a család számára készítheted el, hanem esetleg ajándékba is! Íme, a recept:
A dubai csokit így készítsd el:
Hozzávalók:
300 g jó minőségű csokoládé az aljába
200 g jó minőségű csokoládé a befedéshez
díszítésnek csillámpor
200 g kadayif tészta (török üzletekben is lehet kapni)
55 g vaj
310 g pisztáciakrém
30 g tahini
Így készítsd el:
Az összekockázott 300 g csokoládét öntsd bele egy lábosba, és olvaszd fel.
Szerezz be egy magasított peremű formát táblás csokihoz, de karácsonyi szilikonformát is használhatsz. Az aljában oszd szét a csillámport, de ez persze nem kötelező. Zöld vagy sárga kakaóvajjal is kifröcskölheted a formát. Öntsd bele óvatosan a még forró, megolvadt csokoládét. Óvatosan mozgasd meg a formát, hogy ne csak az aljába, hanem az oldalára is jusson a csokiból.
Egy sütőpapírt helyezz el az asztalon, tegyél rá egy rácsot, és arra helyezd rá lefordítva a csokiformát. A maradék csokival töltsd ki a karácsonyi formákat is. Azzal is ugyanezt az eljárást hajtsd végre.
Miután a felesleges csoki lecsöpögött, helyezd a szilikonformákat egy-egy vágódeszkára, hogy egyenes felületen legyenek, és tedd be a hűtőbe a csokikat megkötni.
Vágd fel 1 cm-es csíkokra a kadayif tésztát, és utána apróra. Közben egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és a tésztát add hozzá. Addig forgasd benne közepes lángon, míg barna nem lesz, nagyjából 10-12 perc alatt. Tedd félre, és hagyd hűlni.
Majd a pirított tésztába forgasd bele a pisztáciakrémet és a tahinit. Alaposan keverd össze az egészet masszává.
Vedd elő a fagyasztóból a csokoládéval kiöntött formákat, és töltsd meg őket ezzel a tésztás krémmel, spatulával simítsd el.
A maradék 200 g csokoládét olvaszd fel. Vond be vele a csokoládékat és egy spatula segítségével a csokit is oszd el egyenletesen. Tedd be őket a hűtőbe, vagy a mélyhűtőbe a gyorsabb kötés érdekében.
Amint megszilárdult az édesség, óvatosan borítsd rá a formát egy vágódeszkára és engedd kicsusszani az egyes darabokat. Hagyd egy kicsit még állni, és utána fogyaszthatod is.