RETRO RÁDIÓ

Ne vedd meg a méregdrága dubai csokit, készítsd el magadnak, mutatjuk a receptet

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 12. 01. 18:30

Ez az isteni finomság most mindenhol nagy sláger! Tele van vele az internet, az ára viszont igen borsos. Ne dőlj be a csábító reklámoknak, hiszen ezt a finomságot könnyen el tudod készíteni magad is! A hozzávalókat pedig szintén könnyen beszerezheted. Íme, a recept!

Nagyon érdekes ízvilága van ennek a csokinak. A nagy attrakció benne a tölteték, ami egy zöld színű, ropogós réteg. Ideális ötlet karácsonyra, érdemes beszerezni hozzá egy szilikonformát! Így, ha ízlik ez a csoki, akkor nemcsak a család számára készítheted el, hanem esetleg ajándékba is! Íme, a recept:

dubai csokit
A dubai csokit készítsd el otthon Fotó: CartoonGift / Shutterstock

A dubai csokit így készítsd el:

Hozzávalók:

  • 300 g jó minőségű csokoládé az aljába
  • 200 g jó minőségű csokoládé a befedéshez
  • díszítésnek csillámpor
  • 200 g kadayif tészta (török üzletekben is lehet kapni)
  • 55 g vaj
  • 310 g pisztáciakrém
  • 30 g tahini

Így készítsd el:

  1. Az összekockázott 300 g csokoládét öntsd bele egy lábosba, és olvaszd fel.
  2. Szerezz be egy magasított peremű formát táblás csokihoz, de karácsonyi szilikonformát is használhatsz. Az aljában oszd szét a csillámport, de ez persze nem kötelező. Zöld vagy sárga kakaóvajjal is kifröcskölheted a formát. Öntsd bele óvatosan a még forró, megolvadt csokoládét. Óvatosan mozgasd meg a formát, hogy ne csak az aljába, hanem az oldalára is jusson a csokiból.   
  3. Egy sütőpapírt helyezz el az asztalon, tegyél rá egy rácsot, és arra helyezd rá lefordítva a csokiformát. A maradék csokival töltsd ki a karácsonyi formákat is. Azzal is ugyanezt az eljárást hajtsd végre.
  4. Miután a felesleges csoki lecsöpögött, helyezd a szilikonformákat egy-egy vágódeszkára, hogy egyenes felületen legyenek, és tedd be a hűtőbe a csokikat megkötni.
  5. Vágd fel 1 cm-es csíkokra a kadayif tésztát, és utána apróra. Közben egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és a tésztát add hozzá. Addig forgasd benne közepes lángon, míg barna nem lesz, nagyjából 10-12 perc alatt. Tedd félre, és hagyd hűlni.
  6. Majd a pirított tésztába forgasd bele a pisztáciakrémet és a tahinit.  Alaposan keverd össze az egészet masszává. 
  7. Vedd elő a fagyasztóból a csokoládéval kiöntött formákat, és töltsd meg őket ezzel a tésztás krémmel, spatulával simítsd el.
  8. A maradék 200 g csokoládét olvaszd fel. Vond be vele a csokoládékat és egy spatula segítségével a csokit is oszd el egyenletesen. Tedd be őket a hűtőbe, vagy a mélyhűtőbe a gyorsabb kötés  érdekében.
  9.  Amint megszilárdult az édesség, óvatosan borítsd rá a formát egy vágódeszkára és engedd kicsusszani az egyes darabokat. Hagyd egy kicsit még állni, és utána fogyaszthatod is.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.