Létrehozva: 2024.06.25.

Megújult a krumplistészta: az egész család kedvence lesz a tepsis verzió

A krumplis tészta laktató, gyorsan el lehet készíteni, így gyakran megfordul a magyar ebédlőasztalokon. Mutatunk egy változatot, ami olyan finom, hogy mindenki repetát fog kérni belőle!

Hagyományos magyar étel a krumplis tészta, ami természetesen friss, roppanós házi kovászos uborkával az igazi! Ha rendszeresen készíted, és szeretnél egy kicsit újítani, akkor egy olyan változatot mutatunk, ami a család kedvence lesz. A mindmegette.hu receptjét ráadásul a húsimádók is szeretni fogják…

Isteni finom a sütőben készült rakott krumpli! Fotó: mindmegette.hu

Tepsis burgonyás tészta

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg mascarpone
  • 6 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg orsótészta
  • 40 dkg főtt sonka
  • 2 db lila hagyma
  • 1 csok. Petrezselyem
  • 10 dkg félkemény sajt

Elkészítés: 

  • Hámozd meg, kockázd fel a krumplit, majd főzd puhára sós vízben. Szűrd le, tedd keverőtálba, add hozzá a mascarponét, két tojást, a kockákra vágott, hideg vajat. Keverd habosra robotgéppel, ha szükséges, sózd. 
  • Főzd ki a tésztát sós vízben, főzd keményre a maradék négy tojást.
  • Kend ki zsiradékkal egy nagyobb sütőtál alját, majd tegyél bele egy réteggel a habos krumplipüréből. Erre tedd a tészta kétharmadát, karikázz rá a két főtt tojást, majd mehet rá a felkockázott sonka fele. 
  • Hámozd meg a lila hagymát, vágd karikákra, majd keverd össze a felaprított petrezselyemzölddel, és a keverék felét szórd a sonkára. Ezután jöhet még egy réteg krumplipüré, tészta, az utolsó két tojás felkarikázva, a maradék sonka és még az utolsó adag hagymás-petrezselyemzöldes keverék. Az egész tetejére tészta és püré kerüljön, ezt szórd meg a reszelt félkemény sajttal.
  • 180 fokra előmelegített sütőben, alsó sütésen egy óra alatt süsd készre.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek