Megújult a krumplistészta: az egész család kedvence lesz a tepsis verzió
A krumplis tészta laktató, gyorsan el lehet készíteni, így gyakran megfordul a magyar ebédlőasztalokon. Mutatunk egy változatot, ami olyan finom, hogy mindenki repetát fog kérni belőle!
Hagyományos magyar étel a krumplis tészta, ami természetesen friss, roppanós házi kovászos uborkával az igazi! Ha rendszeresen készíted, és szeretnél egy kicsit újítani, akkor egy olyan változatot mutatunk, ami a család kedvence lesz. A mindmegette.hu receptjét ráadásul a húsimádók is szeretni fogják…
Hámozd meg, kockázd fel a krumplit, majd főzd puhára sós vízben. Szűrd le, tedd keverőtálba, add hozzá a mascarponét, két tojást, a kockákra vágott, hideg vajat. Keverd habosra robotgéppel, ha szükséges, sózd.
Főzd ki a tésztát sós vízben, főzd keményre a maradék négy tojást.
Kend ki zsiradékkal egy nagyobb sütőtál alját, majd tegyél bele egy réteggel a habos krumplipüréből. Erre tedd a tészta kétharmadát, karikázz rá a két főtt tojást, majd mehet rá a felkockázott sonka fele.
Hámozd meg a lila hagymát, vágd karikákra, majd keverd össze a felaprított petrezselyemzölddel, és a keverék felét szórd a sonkára. Ezután jöhet még egy réteg krumplipüré, tészta, az utolsó két tojás felkarikázva, a maradék sonka és még az utolsó adag hagymás-petrezselyemzöldes keverék. Az egész tetejére tészta és püré kerüljön, ezt szórd meg a reszelt félkemény sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó sütésen egy óra alatt süsd készre.