Világbajnok ez a padlizsánrecept: végre lehet tunkolni
Te is imádod a padlizsánt? Akkor ezt a különleges krémet neked találták ki. Egy kicsit eltér a megszokott ízvilágtól. Igazi ízutazás keletre, mutatjuk hozzá a receptet!
Az eredeti arab sült padlizsánkrém, a babaganoush elkészítését feltétlenül ki kell próbáld, ha nagy padlizsán rajongó vagy. Ezzel a szuper orientál recepttel tuti elégedett leszel. Az erdélyi padlizsánkrémet lehet, hogy már ismered, hiszen az sokkal elterjedtebb, de ez a különleges verzió mindent visz! Összetevőiben különbözik, hiszen tahinit, szezámmagpasztát is tartalmaz. Mutatjuk a receptet!
Melegítsd elő a sütőt 200-220 fokra. Rakj egy tepsire sütőpapírt, és erre tedd rá a megmosott, megtörölt padlizsánokat. Ha 1-2 helyen megszurkálod a felületét, akkor megakadályozod azt, hogy sütés közben szétrobbanjon. Tedd be a sütőbe nagyjából 45-50 percre őket, amíg a héjuk meg nem feketedik. Majd hagyd egy kicsit kihűlni, és kézzel távolítsd el a héját és a szárát.
Tedd a sült padlizsánhúst egy késes aprítóba, sózd, fűszerezd római köménnyel, füstölt paprikával, fokhagymával.
Add hozzá a tahinit, a petrezselyem felét és facsard rá a citromlevet. Késes aprítóval pépesítsd krémmé.
Kóstold meg az elkészült krémet, és fűszerezd még ízlés szerint. Tedd át egy kis tálba, és egy kevés extra szűz olívaolajjal locsold meg. Szórj rá egy kevés gránátalma magot illetve egy kis aprított petrezselymet is.