RETRO RÁDIÓ

Padlizsánkrém: a legfinomabb receptet mutatjuk

Padlizsánkrém: a legfinomabb receptet mutatjuk
Létrehozva2022. 08. 25. 14:20

Egy kicsit mindenki másképpen készíti ezt a nyári szendvicskrémet, ám egy dolog minden változatban közös. Méghozzá az, hogy a padlizsánkrém nem a fűszerezéstől lesz igazán finom, hanem valami egészen mástól!

 

Még mindig tart a szezon, ez a padlizsánkrém ideje! A piacokon most még megfizethető áron kapható ez az egészséges és finom zöldség. Ilyenkor tényleg a legjobb választás, hiszen könnyű, nem terheli meg az emésztőrendszert és szinte mindenki imádja! Kevesen tudják, hogy a tojásgyümölcsként is ismert zöldség nem csupán jó ízű, de egészséges is: jót tesz a szívnek, segíti a vas előállítását, jótékony hatása van az emésztésre, és antibakteriális hatású is. Szendvicskrémként az egyik legfinomabb dolog, ami a kenyérre kerülhet, és az elkészítése is könnyű. 

Isteni padlizsánkrém többféle ízesítéssel készülhet. Fotó: Shutterstock / shutterstock

Ahány ember, annyiféleképpen készül a padlizsánkrém; van, aki majonézzel bolondítja meg, mások szerint csak natúran jó. Egyvalamiben azonban mindenki egyetért: hogy akkor lesz tökéletes, ha parázson sütöd meg a padlizsánt. Sokan azért csalódnak ebben az isteni krémben, mert sütőben sütik, úgy pedig nem az igazi; ennek a zöldségnek az ízét a tűz hozza ki igazán. Ha nem tudsz parazsat csinálni, vagyis grillezni, akkor sem kell lemondanod a tűzön sült padlizsánból készült szendvicskrémről: a művelethez elegendő egy gáztűzhely is. Mutatjuk, hogyan készül a tökéletes padlizsánkrém!

 

Hozzávalók:

  • 3 kisebb padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál olívaolaj / opcionális
  • ízlés szerint só és bors

Elkészítés:

  • Válassz olyan padlizsánt a piacon, amin rajta van a szára, ugyanis így könnyebb dolgod lesz, amikor sütés közben meg akarod forgatni.
 

 

  • Gyújtsd be a gázrózsákat, majd tedd rájuk a padlizsánokat. Minden oldalukat addig süsd, míg szenes nem lesz a héja; ettől olyan íze lesz, mintha parázson sült volna.
  • Készíts elő egy tálat, töltsd fel hideg vízzel. Lehetőleg ne fémedény legyen, mert a fém hatására besötétedik a padlizsán (erre a krém keverésekor is ügyelj; műanyag vagy fa eszközt használj). A vízben oldj fel két evőkanál sót.
  • Ebbe a sós hideg vízbe áztasd be az alaposan megpirított padlizsánokat, így hamar visszahűlnek. Ekkor már nagyon könnyű lefejteni a padlizsánról a héját. A megpucolt padlizsánt szitán pihentesd, hogy kicsöpögjön a felesleges lé.
Grillezés és hámozás után így néz ki a padlizsán. Nem igazán kívánatos... Mire krém lesz, mindez megváltozik!  fotó: Ripost
  • A padlizsán húsát fakanállal nyomkodd szét jó alaposan egy műanyag tálban; legyen jó pépes. Ezután add hozzá a reszelt fokhagymát, a finomra aprított hagymát, mehet bele az olívaolaj, a mustár, a majonéz, és végül a só és a bors. Alaposan dolgozd össze a masszát.

 

Aubergine,Eggplant,Cream
Fotó: Shutterstock / shutterstock
  • Pár órát hagyd állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal és friss paprikával, paradicsommal a legfinomabb, de tálalhatod sima kenyérrel is.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.