Létrehozva: 2022.08.21.

Így tedd el a fokhagymát télre, imádni fogja a család

Így készül az isteni fűszeres, ecetes savanyúság, ezt neked is meg kell kóstolnod!

Szerző Sors Edina

Fantasztikus savanyúságot készíthetsz télire, elő a fokhagymával! Nagyon egészséges, és ez a fűszeres változat isteni finom lesz a hideg időben is. Húsokhoz, sajtokhoz és pirítóshoz is eheted. Íme a recept:

Fokhagyma télire

Canned,Garlic,In,Glass,Jar,And,Wicker,Mat,And,Rosemary
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg fokhagyma
  • 6 dl víz
  • 3 ek ecet
  • 2 ek cukor
  • 2 tk só
  • 4 db babérlevél
  • rozmaring
  • bors

 Így készítsd el:

  1. Mosd meg és öblítsd át az üvegeket, várd meg míg megszáradnak.
  2. A fokhagymát pucold meg, egyszerűbb, ha pár percre forrásban lévő vízbe áztatod őket, a sérült részeket vágd ki. 
  3. 6 dl vizet önts egy lábosba, add hozzá a cukrot, ecetet, sót és forrald fel.
  4. Tegyél az üvegbe pár szem borsot, babérlevelet és tedd bele a fokhagymákat, a tetejére szórj apróra vágott rozmaringot. Öntsd rá az ecetes levet, tehetsz bele, de nem kötelező egy késhegynyi nátrium-benzoátot is. Csavard rá az üveg tetejét. Mehet is a savanyúság a kamrába. Szuper lesz télire.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek