RETRO RÁDIÓ

Így tedd el a fokhagymát télre, imádni fogja a család

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 08. 21. 17:20

Így készül az isteni fűszeres, ecetes savanyúság, ezt neked is meg kell kóstolnod!

Fantasztikus savanyúságot készíthetsz télire, elő a fokhagymával! Nagyon egészséges, és ez a fűszeres változat isteni finom lesz a hideg időben is. Húsokhoz, sajtokhoz és pirítóshoz is eheted. Íme a recept:

Fokhagyma télire

Canned,Garlic,In,Glass,Jar,And,Wicker,Mat,And,Rosemary
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg fokhagyma
  • 6 dl víz
  • 3 ek ecet
  • 2 ek cukor
  • 2 tk só
  • 4 db babérlevél
  • rozmaring
  • bors

 Így készítsd el:

  1. Mosd meg és öblítsd át az üvegeket, várd meg míg megszáradnak.
  2. A fokhagymát pucold meg, egyszerűbb, ha pár percre forrásban lévő vízbe áztatod őket, a sérült részeket vágd ki. 
  3. 6 dl vizet önts egy lábosba, add hozzá a cukrot, ecetet, sót és forrald fel.
  4. Tegyél az üvegbe pár szem borsot, babérlevelet és tedd bele a fokhagymákat, a tetejére szórj apróra vágott rozmaringot. Öntsd rá az ecetes levet, tehetsz bele, de nem kötelező egy késhegynyi nátrium-benzoátot is. Csavard rá az üveg tetejét. Mehet is a savanyúság a kamrába. Szuper lesz télire.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.