Fantasztikus savanyúságot készíthetsz télire, elő a fokhagymával! Nagyon egészséges, és ez a fűszeres változat isteni finom lesz a hideg időben is. Húsokhoz, sajtokhoz és pirítóshoz is eheted. Íme a recept:
Fokhagyma télire
Hozzávalók:
50 dkg fokhagyma
6 dl víz
3 ek ecet
2 ek cukor
2 tk só
4 db babérlevél
rozmaring
bors
Így készítsd el:
Mosd meg és öblítsd át az üvegeket, várd meg míg megszáradnak.
A fokhagymát pucold meg, egyszerűbb, ha pár percre forrásban lévő vízbe áztatod őket, a sérült részeket vágd ki.
6 dl vizet önts egy lábosba, add hozzá a cukrot, ecetet, sót és forrald fel.
Tegyél az üvegbe pár szem borsot, babérlevelet és tedd bele a fokhagymákat, a tetejére szórj apróra vágott rozmaringot. Öntsd rá az ecetes levet, tehetsz bele, de nem kötelező egy késhegynyi nátrium-benzoátot is. Csavard rá az üveg tetejét. Mehet is a savanyúság a kamrába. Szuper lesz télire.