RETRO RÁDIÓ

Így kerül újabban a fokhagyma a pirítósra, ezt brutálisan finom

Olive,Oil,With,Spice,And,Herbs
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2021. 12. 05. 17:30

A fokhagyma a tél legerősebb immunerősítője, jó, ha minden nap eszel belőle egy keveset. Ezt az egyszerű trükköt próbáld ki!

A fokhagyma konfitálás egy olyan módszer, ahol a fokhagyma harsány íze megváltozik, szinte édeskés, karamellizált és nagyon krémes állagú lesz. Néhány éve nagyon felkapott ez az eljárás a gasztronómiában, nem véletlenül. Ha isteni ízeket szeretnél reggelire, készítsd el így a fokhagymát, és a hűtőből bármikor előveheted. Akár váratlanul betoppanó vendégeket is megkínálhatsz vele, hiszen előételnek is remek megoldás. Íme a végtelenül egyszerű recept:

Fokhagyma konfitálás

Fokhagyma konfitálás Fotó: Shutterstock

 

Hozzávalók:

  • 4 fej fokhagyma
  • 1 csésze olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • csipet őrölt chili
  • 1/4 tk. só
  • 1/4 tk. őrölt bors
  • Így készítsd el:

  • Hámozd meg a fokhagymát, a gerezdeket rakd bele egy jénaiba. Öntsd fel olívaolajjal, add hozzá a fűszereket és a fűszernövényeket. Fontos, hogy a gerezdeket teljesen ellepje az olaj!
  • 180 C fokon nagyjából 1 órára rakd be a sütőbe.
  • Várd meg, amíg kihül és tedd egy sterilizált üvegedénybe az olívaolajjal együtt. Tartsd a hűtőben.
  • Isteni lesz egy pirítós kenyéren.
  • Jó étvágyat!

    A puha gerezdeket nem csak pirítósra, de szendvicsekbe is teheted. Tálalhatod sült húsok és sajtok mellé. Készíthetsz belőle szendvicskrémet, fűszervajat, de teheted salátába is. Pár szem rengereget dob a köreteken is. A hagymalekvár is ezzel a módszerrel készül.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.