Létrehozva: 2021.12.05.

Így kerül újabban a fokhagyma a pirítósra, ezt brutálisan finom

A fokhagyma a tél legerősebb immunerősítője, jó, ha minden nap eszel belőle egy keveset. Ezt az egyszerű trükköt próbáld ki!

Szerző Sors Edina

A fokhagyma konfitálás egy olyan módszer, ahol a fokhagyma harsány íze megváltozik, szinte édeskés, karamellizált és nagyon krémes állagú lesz. Néhány éve nagyon felkapott ez az eljárás a gasztronómiában, nem véletlenül. Ha isteni ízeket szeretnél reggelire, készítsd el így a fokhagymát, és a hűtőből bármikor előveheted. Akár váratlanul betoppanó vendégeket is megkínálhatsz vele, hiszen előételnek is remek megoldás. Íme a végtelenül egyszerű recept:

Fokhagyma konfitálás

Fokhagyma konfitálás Fotó: Shutterstock

 

Hozzávalók:

  • 4 fej fokhagyma
  • 1 csésze olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • csipet őrölt chili
  • 1/4 tk. só
  • 1/4 tk. őrölt bors
  • Így készítsd el:

  • Hámozd meg a fokhagymát, a gerezdeket rakd bele egy jénaiba. Öntsd fel olívaolajjal, add hozzá a fűszereket és a fűszernövényeket. Fontos, hogy a gerezdeket teljesen ellepje az olaj!
  • 180 C fokon nagyjából 1 órára rakd be a sütőbe.
  • Várd meg, amíg kihül és tedd egy sterilizált üvegedénybe az olívaolajjal együtt. Tartsd a hűtőben.
  • Isteni lesz egy pirítós kenyéren.
  • Jó étvágyat!

    A puha gerezdeket nem csak pirítósra, de szendvicsekbe is teheted. Tálalhatod sült húsok és sajtok mellé. Készíthetsz belőle szendvicskrémet, fűszervajat, de teheted salátába is. Pár szem rengereget dob a köreteken is. A hagymalekvár is ezzel a módszerrel készül.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek