tóth gabi
A fokhagyma a tél legerősebb immunerősítője, jó, ha minden nap eszel belőle egy keveset. Ezt az egyszerű trükköt próbáld ki!
A fokhagyma konfitálás egy olyan módszer, ahol a fokhagyma harsány íze megváltozik, szinte édeskés, karamellizált és nagyon krémes állagú lesz. Néhány éve nagyon felkapott ez az eljárás a gasztronómiában, nem véletlenül. Ha isteni ízeket szeretnél reggelire, készítsd el így a fokhagymát, és a hűtőből bármikor előveheted. Akár váratlanul betoppanó vendégeket is megkínálhatsz vele, hiszen előételnek is remek megoldás. Íme a végtelenül egyszerű recept:
Jó étvágyat!
A puha gerezdeket nem csak pirítósra, de szendvicsekbe is teheted. Tálalhatod sült húsok és sajtok mellé. Készíthetsz belőle szendvicskrémet, fűszervajat, de teheted salátába is. Pár szem rengereget dob a köreteken is. A hagymalekvár is ezzel a módszerrel készül.