tóth gabi
A velőscsont legtöbbször csontlevesbe került, és úgy is nagyon finom, de ha szeretnél valami igazán különlegeset készíteni, próbáld ki ezt a receptet! Egy régi-új módszer jött újra divatba, és a háziasszonyok és a férfiak egyaránt imádják. Nem véletetlenül!
Velőscsont viszonylag ritkán kerül az asztalra, főleg akkor, ha csontleves, vagy gazdag húsleves készül, pedig érdemes lenne gyakrabban fogyasztani, hiszen nagyon egészséges. Magas a zsír- és a fehérjetartalma, és rengeteg benne a kalcium, magnézium és a foszfor – no és természetesen a kollagén, ami a bőr feszességéért felel. A csontleves segít, ha megbetegszünk, általában influenzaszezonban kerül az asztalra, pedig a velőscsontból emellett igazi ínyencség is készülhet, méghozzá fillérekből, hiszen ez az alapanyag nagyon olcsó a henteseknél. A recept nagyon egyszerű, mindössze meg kell sütni a velőscsontokat – de azért adunk némi útmutatást, hogyan készítsd el.
Hozzávalók:
Elkészítés: