Magyar Péter lába alól kicsúszott a talaj, egyre idegesebb

INSIDER
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.11.26. 11:30

Így készül a téli répatorta, ennél finomabb nincs

Isteni finom tortát készíthetsz karácsonyra, ráadásul nagyon gyorsan! Íme, a télen is nagy kedvenc répatorta receptje.

A répatortát eddig úgy ismertük, hogy a tavaszi időszak nagy sztárja, de a receptje nagyon egyszerűen karácsonyra hangolható! Egy picit több fehéj, egy picot több méz... és máris isteni karácsonyillata lesz a tortádnak. Az egyszerűen elkészíthető tésztát csak bekevered és mehet is a sütőbe! A végeredmény isteni finom, ráadásul még egészséges is. Mutatjuk a szuper receptet!

répatorta
Fotó: CJ Aguit / Shutterstock/Répatorta , ami isteni finom!

Répatorta

Hozzávalók:

  • 150 g zabliszt vagy zabpehelyliszt
  • 30 dkg vaj
  • 2 db sárgarépa
  • 1 nagyobb alma
  • 4 ek méz
  • 1/2 tk. fahéj
  • 5 csepp vaníliakivonat
  • 1 marék mazsola
  • 1/2 tk  szódabikarbóna
  • 1/2 citrom leve
  • tetejére magvak, ízlés szerint.

Így készítsd el:

Mosd meg a mazsolákat, és áztasd be tiszta vízbe. Majd öblítsd le.

A sárgarépát és az almát pucold meg, vágd fel apró darabokra és turmixold pürévé. Adhatsz hozzá egy kevés vizet, ha nehezen turmixolja át a gép. 

Keverd össze az összes hozzávalót, utoljára tedd bele a szódabikarbónát és a citrom levét. A masszát tedd egy tortaformába, és a tetejére szórhatsz ízlés szerint mogyorót, kesudiót, diót. 

180 C fokon 40-45 percen keresztül süsd meg. Ellenőrizd tűvel, ha nem elegendő ez az idő, akkor süsd tovább pár perccel.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek