RETRO RÁDIÓ

Így készül a téli répatorta, ennél finomabb nincs

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 11. 26. 11:30

Isteni finom tortát készíthetsz karácsonyra, ráadásul nagyon gyorsan! Íme, a télen is nagy kedvenc répatorta receptje.

A répatortát eddig úgy ismertük, hogy a tavaszi időszak nagy sztárja, de a receptje nagyon egyszerűen karácsonyra hangolható! Egy picit több fehéj, egy picot több méz... és máris isteni karácsonyillata lesz a tortádnak. Az egyszerűen elkészíthető tésztát csak bekevered és mehet is a sütőbe! A végeredmény isteni finom, ráadásul még egészséges is. Mutatjuk a szuper receptet!

répatorta
Fotó: CJ Aguit / Shutterstock/Répatorta , ami isteni finom!

Répatorta

Hozzávalók:

  • 150 g zabliszt vagy zabpehelyliszt
  • 30 dkg vaj
  • 2 db sárgarépa
  • 1 nagyobb alma
  • 4 ek méz
  • 1/2 tk. fahéj
  • 5 csepp vaníliakivonat
  • 1 marék mazsola
  • 1/2 tk  szódabikarbóna
  • 1/2 citrom leve
  • tetejére magvak, ízlés szerint.

Így készítsd el:

Mosd meg a mazsolákat, és áztasd be tiszta vízbe. Majd öblítsd le.

A sárgarépát és az almát pucold meg, vágd fel apró darabokra és turmixold pürévé. Adhatsz hozzá egy kevés vizet, ha nehezen turmixolja át a gép. 

Keverd össze az összes hozzávalót, utoljára tedd bele a szódabikarbónát és a citrom levét. A masszát tedd egy tortaformába, és a tetejére szórhatsz ízlés szerint mogyorót, kesudiót, diót. 

180 C fokon 40-45 percen keresztül süsd meg. Ellenőrizd tűvel, ha nem elegendő ez az idő, akkor süsd tovább pár perccel.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.