
Így készül a téli répatorta, ennél finomabb nincs
Isteni finom tortát készíthetsz karácsonyra, ráadásul nagyon gyorsan! Íme, a télen is nagy kedvenc répatorta receptje.
A répatortát eddig úgy ismertük, hogy a tavaszi időszak nagy sztárja, de a receptje nagyon egyszerűen karácsonyra hangolható! Egy picit több fehéj, egy picot több méz... és máris isteni karácsonyillata lesz a tortádnak. Az egyszerűen elkészíthető tésztát csak bekevered és mehet is a sütőbe! A végeredmény isteni finom, ráadásul még egészséges is. Mutatjuk a szuper receptet!

Répatorta
Hozzávalók:
- 150 g zabliszt vagy zabpehelyliszt
- 30 dkg vaj
- 2 db sárgarépa
- 1 nagyobb alma
- 4 ek méz
- 1/2 tk. fahéj
- 5 csepp vaníliakivonat
- 1 marék mazsola
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 citrom leve
- tetejére magvak, ízlés szerint.
Így készítsd el:
Mosd meg a mazsolákat, és áztasd be tiszta vízbe. Majd öblítsd le.
A sárgarépát és az almát pucold meg, vágd fel apró darabokra és turmixold pürévé. Adhatsz hozzá egy kevés vizet, ha nehezen turmixolja át a gép.
Keverd össze az összes hozzávalót, utoljára tedd bele a szódabikarbónát és a citrom levét. A masszát tedd egy tortaformába, és a tetejére szórhatsz ízlés szerint mogyorót, kesudiót, diót.
180 C fokon 40-45 percen keresztül süsd meg. Ellenőrizd tűvel, ha nem elegendő ez az idő, akkor süsd tovább pár perccel.
Jó étvágyat!







