RETRO RÁDIÓ

Ha így panírozod a rántott sajtot, soha többé nem folyik ki a bundából

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 11. 09. 12:00

Imádod a rántott sajtot, de néha bosszant, ha kifolyik a bundájából? Mutatjuk, mi lehet a titka annak, hogy tökéletes legyen a kedvenced. Összeszedtük a legfontosabb trükköket.

Ha veled is többször előfordult már, hogy sütés közben kifolyt a sajt a bundából, akkor ezt a trükköt meg kell ismerned. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a rántott sajt.

Rántott sajt
Fotó: Mindmegette.hu / Rántott sajt

Íme, a fontos lépések, hogy ne folyjon ki a rántott sajt

  • Az egyik legfontosabb lépés a dupla panírozás: Mártsd a sajtot lisztbe, majd tojásba, zsemlemorzsába, majd kezdd elölről a folyamatot. 
  • Ezután tedd a szeleteket a mélyhűtőbe nagyjából 20 percre, és hagyd jól lehűlni őket. Ezzel az apró trükkel eléred, hogy a sajt sütés közben kicsit később kezd olvadni, és így nem folyik ki.
  • Tökéletes lesz a végeredmény!

Alaprecept:

Hozzávalók:

  • 40 dkg rántani való sajt
  • 4 db tojás
  • 3 ek liszt
  • zsemlemorzsa
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. Szeleteld fel a rántani való sajtot.
  2. Verd fel a tojásokat és tegyél bele sót és borsot. Jól keverd bele.
  3. A sajtszeleteket tedd bele a lisztbe, majd a tojásba, morzsába, majd ismételd meg még egyszer a panírozást.
  4. Hagyd állni 20 percen át a hűtőben a bepanírozott szeleteket.
  5. Nagyon forró olajban süsd ki a sajtokat. 
  6. Tálald sült krumplival, rizzsel, vagy friss salátával. Ne felejts el majonézt vagy a tartármártást kínálni mellé!

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.