FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.11.09.

Ha így panírozod a rántott sajtot, soha többé nem folyik ki a bundából

Imádod a rántott sajtot, de néha bosszant, ha kifolyik a bundájából? Mutatjuk, mi lehet a titka annak, hogy tökéletes legyen a kedvenced. Összeszedtük a legfontosabb trükköket.

Ha veled is többször előfordult már, hogy sütés közben kifolyt a sajt a bundából, akkor ezt a trükköt meg kell ismerned. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a rántott sajt.

Rántott sajt
Fotó: Mindmegette.hu / Rántott sajt

Íme, a fontos lépések, hogy ne folyjon ki a rántott sajt

  • Az egyik legfontosabb lépés a dupla panírozás: Mártsd a sajtot lisztbe, majd tojásba, zsemlemorzsába, majd kezdd elölről a folyamatot. 
  • Ezután tedd a szeleteket a mélyhűtőbe nagyjából 20 percre, és hagyd jól lehűlni őket. Ezzel az apró trükkel eléred, hogy a sajt sütés közben kicsit később kezd olvadni, és így nem folyik ki.
  • Tökéletes lesz a végeredmény!

Alaprecept:

Hozzávalók:

  • 40 dkg rántani való sajt
  • 4 db tojás
  • 3 ek liszt
  • zsemlemorzsa
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. Szeleteld fel a rántani való sajtot.
  2. Verd fel a tojásokat és tegyél bele sót és borsot. Jól keverd bele.
  3. A sajtszeleteket tedd bele a lisztbe, majd a tojásba, morzsába, majd ismételd meg még egyszer a panírozást.
  4. Hagyd állni 20 percen át a hűtőben a bepanírozott szeleteket.
  5. Nagyon forró olajban süsd ki a sajtokat. 
  6. Tálald sült krumplival, rizzsel, vagy friss salátával. Ne felejts el majonézt vagy a tartármártást kínálni mellé!

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek