Orbán Viktor: Brüsszel mindig is kormányváltást akart Magyarországon

POLITIK
Létrehozva: 2024.11.17.

Ez a pörkölt megosztó, egy magyar háziasszony most elkészítette: mindenki lelkendezik

Ritkán találkozhatunk ezzel a hozzávalóval a konyhában, pedig nagyon egészséges, és milyen finom! Főleg most, a disznóvágások idején érdemes beszerezni belőle, és elkészíteni ezt a különleges fogást.

Ha szereted a kocsonyát, a malacfül pörköltet egyenesen imádni fogod! Most lehet olcsón hozzájutni ehhez a nem mindennapi hozzávalóhoz, amit érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen a benne lévő kollagén jót tesz az ízületeknek. Nem mellesleg pedig nagyon finom is, mint minden bőrös-csontos disznóhúsból készült étel. A nem mindennapi receptet egy Facebook csoportban osztotta meg Dr. Jakab Lászlóné, aki hozzátette, hogy a kész, még meleg pörköltet kiporciózza, akárcsak a kocsonyát, és másnapra megdermed – így hidegen is isteni finom. A háziasszonyok imádták a receptet, és többen is jelezték, hogy ki fogják próbálni. Mutatjuk, hogyan készítheted el!

Megosztó, de nagyon finom étel a sertésfülből készült pörkölt Fotó: Facebook - Vali hagyományos konyhája / Dr. Jakab Lászlóné

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésfül
  • 0,5 kg sertésbőr
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk majoránna

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a sertésfület és a bőrt, addig dörzsöld, míg minden szennyeződéstől meg nem szabadítottad. Itasd fel róluk a vizet papírtörlővel, majd lánggal perzseld le a szőröket – csinálhatod gyertyával, vagy a gázrózsa lángjával. Utána késsel kapargasd meg a bőrét.
  • Vágd kis kockákra a füleket és a bőrt, majd aprítsd kockákra a hagymát, és kevés zsíron vagy olajon pirítsd aranybarnára. A végén add hozzá a fokhagymát, majd húzd le a tűzről, és készítsd el a pörköltalapot: keverd a hagymához a pirospaprikát, a majoránnát, a sót a borsot a hagymával, majd öntsd fel egy kevés vízzel.
  • Tedd a pörköltalapra a füleket és a bőrt, és annyi vizet tegyél rá, amennyi éppen ellepi. Alacsony lángon addig főzd, míg meg nem puhul; ez sok idő lehet. Közben időnként keverd meg, és pótold a vizet, nehogy odakapjon!
  • Ha teljesen megpuhult a malacfül, már könnyen rághatók lesznek a porcos részek. Forrald el a vizet róla, éppen csak annyi maradjon, hogy szaftos és ragacsos legyen. Főtt burgonyával, uborkasalátával tálald.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek