RETRO RÁDIÓ

Ez a pörkölt megosztó, egy magyar háziasszony most elkészítette: mindenki lelkendezik

Létrehozva2024. 11. 17. 15:00

Ritkán találkozhatunk ezzel a hozzávalóval a konyhában, pedig nagyon egészséges, és milyen finom! Főleg most, a disznóvágások idején érdemes beszerezni belőle, és elkészíteni ezt a különleges fogást.

Ha szereted a kocsonyát, a malacfül pörköltet egyenesen imádni fogod! Most lehet olcsón hozzájutni ehhez a nem mindennapi hozzávalóhoz, amit érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen a benne lévő kollagén jót tesz az ízületeknek. Nem mellesleg pedig nagyon finom is, mint minden bőrös-csontos disznóhúsból készült étel. A nem mindennapi receptet egy Facebook csoportban osztotta meg Dr. Jakab Lászlóné, aki hozzátette, hogy a kész, még meleg pörköltet kiporciózza, akárcsak a kocsonyát, és másnapra megdermed – így hidegen is isteni finom. A háziasszonyok imádták a receptet, és többen is jelezték, hogy ki fogják próbálni. Mutatjuk, hogyan készítheted el!

Megosztó, de nagyon finom étel a sertésfülből készült pörkölt Fotó: Facebook - Vali hagyományos konyhája / Dr. Jakab Lászlóné

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésfül
  • 0,5 kg sertésbőr
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk majoránna

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a sertésfület és a bőrt, addig dörzsöld, míg minden szennyeződéstől meg nem szabadítottad. Itasd fel róluk a vizet papírtörlővel, majd lánggal perzseld le a szőröket – csinálhatod gyertyával, vagy a gázrózsa lángjával. Utána késsel kapargasd meg a bőrét.
  • Vágd kis kockákra a füleket és a bőrt, majd aprítsd kockákra a hagymát, és kevés zsíron vagy olajon pirítsd aranybarnára. A végén add hozzá a fokhagymát, majd húzd le a tűzről, és készítsd el a pörköltalapot: keverd a hagymához a pirospaprikát, a majoránnát, a sót a borsot a hagymával, majd öntsd fel egy kevés vízzel.
  • Tedd a pörköltalapra a füleket és a bőrt, és annyi vizet tegyél rá, amennyi éppen ellepi. Alacsony lángon addig főzd, míg meg nem puhul; ez sok idő lehet. Közben időnként keverd meg, és pótold a vizet, nehogy odakapjon!
  • Ha teljesen megpuhult a malacfül, már könnyen rághatók lesznek a porcos részek. Forrald el a vizet róla, éppen csak annyi maradjon, hogy szaftos és ragacsos legyen. Főtt burgonyával, uborkasalátával tálald.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.