
A vegáknál kiveri a biztosítékot, de ez az igazi pacalpörkölt titka
Talán nincs is olyan ember, aki semleges lenne a pacallal szemben: van, akit kiráz tőle a hideg, és van, aki imádja. Az azonban biztos, hogy van egy hozzávaló, ami nélkül a pacalpörkölt nem az igazi...
A pacalpörkölt még a húsimádókat is megosztja, a vegetáriánusok pedig egyenesen irtóznak tőle. Érthető, hiszen nem mindennapi hozzávalóból, a marha gyomrából készül, ráadásul csakis füstölt csülökkel az igazi! Így azonban nemcsak csupa hús ez az étel, de jó zsíros is. Ám az őszi-téli hónapokban, a hidegben pont erre van szükség! A jól elkészített pacalpörkölt igazi különlegesség, persze nem árt hozzá némi jóféle savanyúság és burgonya köretnek. Mutatjuk a tuti receptet!

Mutatjuk, hogy a legjobb a pacalpörkölt: így készíts csülkös pacalt!
Hozzávalók:
- 2 kg konyhakész pacal
- 60 dkg füstölt csülök
- 3-4 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt csemegeszalonna
- só, bors, babérlevél
- 1 tk majoranna
- ízlés szerint őrölt pirospaprika


Elkészítés:
- Főzd meg félig a füstölt csülköt, majd kockázd fel a bőrével együtt. Vágd kockákra a szalonnát, és olvaszd ki a zsírját egy nagy lábosban. A zsíron dinszteld meg a kockákra vágott vöröshagymát, majd dobd bele a kockázott csülköt és felszeletelt pacalt. Add hozzá a pirospaprikát, sózd, borsozd, dobj bele 2-3 db babérlevelet. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi, majd forrald fel, és lassú tűzön kezdd el főzni.
- Gyöngyözve főzd 2-3 órán keresztül, és főzés közben néha nézz rá, hogy kell-e pótolni a levét. Ha már puha a csülök és a pacal, már tálalhatod is: frissen főtt burgonyával és savanyúsággal az igazi!







