RETRO RÁDIÓ

Így készül az igazi retro grízgaluska, ezt nem lehet elrontani

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 10. 26. 11:00

A retro grízgaluska minden levest feldob, és szinte mindenki nagy kedvence. Ha ezt a receptet követed lépésről-lépésre, egészen biztosan tökéletes lesz.

Nincs is finomabb a retro grízgaluskánál, úgy, ahogy nagyanyáink készítették! A húslevesben szinte mindenki szereti, de ritkán jut hozzá az ember, mivel egyre kevesebb háziasszony vállalja a készítését. A grízgaluska a főzés során sokszor vagy kemény marad, vagy ragacsosra szétfő. Mi lehet a titka a tökéletes galuskának? 

Ajngemahtec,Chicken,Vegetables,Soup,With,Wheat,Grits,Dumplings,Close-up,In
Fotó: AS Foodstudio

Ha szeretnél te is megszabadulni attól a rémálomtól, hogy a grízgaluska szétfő, vagy kemény lesz, akkor érdemes a tuti retro receptet lépésről-lépésre követni. Az egyik titok, hogy a tészta keverése után hagyni kell állni egy darabig, a másik kulcsa a galuskának, hogy nem szabad lobogó vízbe szaggatni. A víz vagy a leves csak éppen gyöngyözzön. Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 3 ek olaj
  • 6 ek búzadara
  • bors
  • szerecsendió
  • petrezselyem
  • 2 db erőleveskocka

Így készítsd el:

  1. Verd fel a tojást és a sót villával.
  2. Add hozzá az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól keverd össze, és minimum 30 percre tedd be a hűtőbe, hogy pihenjen a massza.
  3. Közben 1 liter vizet forralj fel, és az erőleves kockákat oldd fel benne. Ha van kész alapleved, akkor azt használd. Lassú tűzön forrald fel, majd szaggasd bele teáskanállal a galuskákat.
  4. Várd meg, amíg az összes galuska a felszínre emelkedik, onnan számítva még 5 percig főzd.
  5. A kész galuskát tányéron tálald és mehet rá az isteni leves!

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.