
Így készül az igazi retro grízgaluska, ezt nem lehet elrontani
A retro grízgaluska minden levest feldob, és szinte mindenki nagy kedvence. Ha ezt a receptet követed lépésről-lépésre, egészen biztosan tökéletes lesz.
Nincs is finomabb a retro grízgaluskánál, úgy, ahogy nagyanyáink készítették! A húslevesben szinte mindenki szereti, de ritkán jut hozzá az ember, mivel egyre kevesebb háziasszony vállalja a készítését. A grízgaluska a főzés során sokszor vagy kemény marad, vagy ragacsosra szétfő. Mi lehet a titka a tökéletes galuskának?

Ha szeretnél te is megszabadulni attól a rémálomtól, hogy a grízgaluska szétfő, vagy kemény lesz, akkor érdemes a tuti retro receptet lépésről-lépésre követni. Az egyik titok, hogy a tészta keverése után hagyni kell állni egy darabig, a másik kulcsa a galuskának, hogy nem szabad lobogó vízbe szaggatni. A víz vagy a leves csak éppen gyöngyözzön. Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- só
- 3 ek olaj
- 6 ek búzadara
- bors
- szerecsendió
- petrezselyem
- 2 db erőleveskocka
Így készítsd el:
- Verd fel a tojást és a sót villával.
- Add hozzá az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól keverd össze, és minimum 30 percre tedd be a hűtőbe, hogy pihenjen a massza.
- Közben 1 liter vizet forralj fel, és az erőleves kockákat oldd fel benne. Ha van kész alapleved, akkor azt használd. Lassú tűzön forrald fel, majd szaggasd bele teáskanállal a galuskákat.
- Várd meg, amíg az összes galuska a felszínre emelkedik, onnan számítva még 5 percig főzd.
- A kész galuskát tányéron tálald és mehet rá az isteni leves!
Jó étvágyat!







