FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.26. 11:00

Így készül az igazi retro grízgaluska, ezt nem lehet elrontani

A retro grízgaluska minden levest feldob, és szinte mindenki nagy kedvence. Ha ezt a receptet követed lépésről-lépésre, egészen biztosan tökéletes lesz.

Nincs is finomabb a retro grízgaluskánál, úgy, ahogy nagyanyáink készítették! A húslevesben szinte mindenki szereti, de ritkán jut hozzá az ember, mivel egyre kevesebb háziasszony vállalja a készítését. A grízgaluska a főzés során sokszor vagy kemény marad, vagy ragacsosra szétfő. Mi lehet a titka a tökéletes galuskának? 

Ajngemahtec,Chicken,Vegetables,Soup,With,Wheat,Grits,Dumplings,Close-up,In
Fotó: AS Foodstudio

Ha szeretnél te is megszabadulni attól a rémálomtól, hogy a grízgaluska szétfő, vagy kemény lesz, akkor érdemes a tuti retro receptet lépésről-lépésre követni. Az egyik titok, hogy a tészta keverése után hagyni kell állni egy darabig, a másik kulcsa a galuskának, hogy nem szabad lobogó vízbe szaggatni. A víz vagy a leves csak éppen gyöngyözzön. Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 3 ek olaj
  • 6 ek búzadara
  • bors
  • szerecsendió
  • petrezselyem
  • 2 db erőleveskocka

Így készítsd el:

  1. Verd fel a tojást és a sót villával.
  2. Add hozzá az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól keverd össze, és minimum 30 percre tedd be a hűtőbe, hogy pihenjen a massza.
  3. Közben 1 liter vizet forralj fel, és az erőleves kockákat oldd fel benne. Ha van kész alapleved, akkor azt használd. Lassú tűzön forrald fel, majd szaggasd bele teáskanállal a galuskákat.
  4. Várd meg, amíg az összes galuska a felszínre emelkedik, onnan számítva még 5 percig főzd.
  5. A kész galuskát tányéron tálald és mehet rá az isteni leves!

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek