
Ettől a trükktől lesz finom a cukros káposztás tészta
Megosztó étel, hiszen aki édesen szereti, elborzadva nézi, ahogy más borsot szór rá, aki pedig a sós változat híve, azt a cukortól veri ki a víz. Most az édes változathoz mutatunk egy olyan praktikát, amitől sokkal finomabb lesz.
Abban mindkét tábor egyetért, hogy friss káposztából a legfinomabb ez az étel, és hogy rengeteg türelemre van szükség ahhoz, hogy tökéletes legyen. A káposztát ugyanis jó alaposan le kell pirítani, és ez bizony eltart egy darabig. Általában aki cukorral fogyasztja, egyszerűen kristály- vagy porcukrot szór a kész káposztás tészta tetejére, de most egy olyan, édes változatot mutatunk, aminél nem a végén, hanem az elején kell a káposztához adni a cukrot.

Édes káposztás tészta
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
- 2 ek cukor
- 1 ek vaj
- 50 dkg száraztészta
- 1 tk só
Elkészítés:
- Tisztítsd meg a káposztát, majd reszeld le. Egy nagyobb lábosban olvaszd meg a vajat, keverd el vele a két evőkanál cukrot, és pirítsd meg. Ezután jöhet rá a káposzta; fedő nélkül, gyakori kevergetés mellett párold addig, míg barna és puha lesz.
- Főzd ki a tésztát sós vízben, majd keverd a káposztához, és együtt pirítsd őket közepes lángon pár percig. Ezután már tálalhatod is; isteni finom önmagában is, de nagyon édesszájúak még szórhatnak rá egy kis vaníliás porcukrot.






