Kik közelítenek fehér zubbonyban Magyar Péterhez, szilveszter éjjelén?

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.29.

Ettől a trükktől lesz finom a cukros káposztás tészta

Megosztó étel, hiszen aki édesen szereti, elborzadva nézi, ahogy más borsot szór rá, aki pedig a sós változat híve, azt a cukortól veri ki a víz. Most az édes változathoz mutatunk egy olyan praktikát, amitől sokkal finomabb lesz.

Abban mindkét tábor egyetért, hogy friss káposztából a legfinomabb ez az étel, és hogy rengeteg türelemre van szükség ahhoz, hogy tökéletes legyen. A káposztát ugyanis jó alaposan le kell pirítani, és ez bizony eltart egy darabig. Általában aki cukorral fogyasztja, egyszerűen kristály- vagy porcukrot szór a kész káposztás tészta tetejére, de most egy olyan, édes változatot mutatunk, aminél nem a végén, hanem az elején kell a káposztához adni a cukrot.

Cabbage,And,Noodles,Is,A,Meatless,Main,Dish.,The,Ingredients
Sósan vagy édesen jobb a káposztás tészta? Fotó: Nagy Julia /  Shutterstock

Édes káposztás tészta

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
  • 2 ek cukor
  • 1 ek vaj
  • 50 dkg száraztészta
  • 1 tk só

Elkészítés:

  • Tisztítsd meg a káposztát, majd reszeld le. Egy nagyobb lábosban olvaszd meg a vajat, keverd el vele a két evőkanál cukrot, és pirítsd meg. Ezután jöhet rá a káposzta; fedő nélkül, gyakori kevergetés mellett párold addig, míg barna és puha lesz.
  • Főzd ki a tésztát sós vízben, majd keverd a káposztához, és együtt pirítsd őket közepes lángon pár percig. Ezután már tálalhatod is; isteni finom önmagában is, de nagyon édesszájúak még szórhatnak rá egy kis vaníliás porcukrot.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek