RETRO RÁDIÓ

Ettől a trükktől lesz finom a cukros káposztás tészta

Létrehozva2024. 10. 29. 15:00

Megosztó étel, hiszen aki édesen szereti, elborzadva nézi, ahogy más borsot szór rá, aki pedig a sós változat híve, azt a cukortól veri ki a víz. Most az édes változathoz mutatunk egy olyan praktikát, amitől sokkal finomabb lesz.

Abban mindkét tábor egyetért, hogy friss káposztából a legfinomabb ez az étel, és hogy rengeteg türelemre van szükség ahhoz, hogy tökéletes legyen. A káposztát ugyanis jó alaposan le kell pirítani, és ez bizony eltart egy darabig. Általában aki cukorral fogyasztja, egyszerűen kristály- vagy porcukrot szór a kész káposztás tészta tetejére, de most egy olyan, édes változatot mutatunk, aminél nem a végén, hanem az elején kell a káposztához adni a cukrot.

Cabbage,And,Noodles,Is,A,Meatless,Main,Dish.,The,Ingredients
Sósan vagy édesen jobb a káposztás tészta? Fotó: Nagy Julia /  Shutterstock

Édes káposztás tészta

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
  • 2 ek cukor
  • 1 ek vaj
  • 50 dkg száraztészta
  • 1 tk só

Elkészítés:

  • Tisztítsd meg a káposztát, majd reszeld le. Egy nagyobb lábosban olvaszd meg a vajat, keverd el vele a két evőkanál cukrot, és pirítsd meg. Ezután jöhet rá a káposzta; fedő nélkül, gyakori kevergetés mellett párold addig, míg barna és puha lesz.
  • Főzd ki a tésztát sós vízben, majd keverd a káposztához, és együtt pirítsd őket közepes lángon pár percig. Ezután már tálalhatod is; isteni finom önmagában is, de nagyon édesszájúak még szórhatnak rá egy kis vaníliás porcukrot.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.