tóth gabi
Gyakorlatilag elronthatatlan, ráadásul mindenki imádja.
A svéd uborkasaláta egy egyszerű savanyúság, amit nyugodtan kínálhatunk pörköltek mellé, de illik a paprikás krumplihoz, krumplis tésztához és rakott krumplihoz is, szóval a legtöbb magyaros ételnek kísérője lehet. Ezt a savanyúságot a kezdők is sikerrel elkészíthetik: elég csak összekeverni az alapanyagokat és üvegekbe adagolni, majd pedig hűtőben érlelni – írja a mindmegette.hu.
Az uborkákat alaposan megmossuk, majd 2-3 milliméter vastag darabokra karikázzuk. A hagymákat megtisztítjuk, és félfőre vágjuk. Hozzáadjuk a mustármagot is, és összeforgatjuk. Egy kis tálkában 1 dl langyos vízzel alaposan elkeverjük a szalicilt. Egy másik keverőtálba 3 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot, a sót és az ecetet, és az egészet addig keverjük, amíg minden alkotóelem fel nem oldódik. Végül a vízzel elkevert szalicilt is hozzáöntjük, ezzel is elkeverjük. Az ecetes keverékkel felöntjük az uborkát, megkeverjük, majd letakarjuk, és a hűtőbe tesszük 24 órára, néha megkeverjük. Az elkészült savanyúságot fertőtlenített üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk, hűvös helyre tesszük.