RETRO RÁDIÓ

Svéd uborkasaláta: ha ezt egyszer megkóstolod, nem is akarsz mást enni

L.A.
Szerző
L.A.
Létrehozva2024. 09. 08. 11:00

Gyakorlatilag elronthatatlan, ráadásul mindenki imádja.

A svéd uborkasaláta egy egyszerű savanyúság, amit nyugodtan kínálhatunk pörköltek mellé, de illik a paprikás krumplihoz, krumplis tésztához és rakott krumplihoz is, szóval a legtöbb magyaros ételnek kísérője lehet. Ezt a savanyúságot a kezdők is sikerrel elkészíthetik: elég csak összekeverni az alapanyagokat és üvegekbe adagolni, majd pedig hűtőben érlelni – írja a mindmegette.hu.

Egyszerű elkészíteni  a svéd uborkasalátát  Fotó: Mindmegette

Hozzávalók (4 db 1/2 literes üveghez):

  • 2 kg fürtös uborka
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 1 dkg mustármag
  • 1 mk. szalicil
  • 1 bögre cukor
  • 1 ek. só
  • 1,5 dl 20%-os ecet

Elkészítés:

Az uborkákat alaposan megmossuk, majd 2-3 milliméter vastag darabokra karikázzuk. A hagymákat megtisztítjuk, és félfőre vágjuk. Hozzáadjuk a mustármagot is, és összeforgatjuk. Egy kis tálkában 1 dl langyos vízzel alaposan elkeverjük a szalicilt. Egy másik keverőtálba 3 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot, a sót és az ecetet, és az egészet addig keverjük, amíg minden alkotóelem fel nem oldódik. Végül a vízzel elkevert szalicilt is hozzáöntjük, ezzel is elkeverjük. Az ecetes keverékkel felöntjük az uborkát, megkeverjük, majd letakarjuk, és a hűtőbe tesszük 24 órára, néha megkeverjük. Az elkészült savanyúságot fertőtlenített üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk, hűvös helyre tesszük.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.