
Így lesz ősszel még finomabb a kovászos uborka
Egy kis varázslat és isteni lesz az őszi kovászos uborka! Mutatjuk a különleges receptet.
Régi bevált módszer, hogy a kovászos uborka készítésénél tölgyfalevelet használnak. Fontos szerepe van a kovászolásnál, mert jelentős mennyiségű tannint tartalmaz, ami segít megakadályozni az uborka szöveteinek lebomlását, így az uborkák hosszabb ideig maradnak frissek és ropogósak.

A tanninok antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek, gátolják a gombák és a baktériumok szaporodását, így az uborkák hosszabb ideig eltarthatók. A tanninok enyhe, kellemes aromát kölcsönöznek az uborkának, ez pedig különlegesebbé teszi az ízélményt. Mutatjuk az isteni finom kovászos uborka receptjét:
Hozzávalók:
- 2 kg banán uborka/ vagy kovászolni való uborka
- 1 fej fokhagyma
- 2 csokor kapor
- 5 dkg só
- langyos víz
- 1-2 szelet kenyér
Így készítsd el:
- Mosd meg az uborkákat. Ha banán uborkát használsz, akkor vágd ketté őket, és kiskanállal távolítsd el a kemény magokat.
- Majd vágd fel őket és rakd be a nagy és steril üvegbe, az uborka közé kerüljön a kapor és a fokhagyma a szokásos módon rétegezve, majd mehet rá a tölgyfalevél is. Ismét uborka és tölgyfalevelet rakhatsz az oldalára is.
- Végül öntsd fel langyos vízzel és mehet a tetejére a kenyér.
Jó étvágyat!







