FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.13.

Így lesz ősszel még finomabb a kovászos uborka

Egy kis varázslat és isteni lesz az őszi kovászos uborka! Mutatjuk a különleges receptet.

Régi bevált módszer, hogy a kovászos uborka készítésénél tölgyfalevelet használnak. Fontos szerepe van a kovászolásnál, mert jelentős mennyiségű tannint tartalmaz, ami segít megakadályozni az uborka szöveteinek lebomlását, így az uborkák hosszabb ideig maradnak frissek és ropogósak

Bowl,Of,Tasty,Pickled,Cucumbers,With,Spices,And,Dill,On
Fotó: nada54

A tanninok antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek, gátolják a gombák és a baktériumok szaporodását, így az uborkák hosszabb ideig eltarthatók. A tanninok enyhe, kellemes aromát kölcsönöznek az uborkának, ez pedig különlegesebbé teszi az ízélményt. Mutatjuk az isteni finom kovászos uborka receptjét:

Hozzávalók:

  • 2 kg banán uborka/ vagy kovászolni való uborka
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 csokor kapor
  • 5 dkg só
  • langyos víz
  • 1-2 szelet kenyér

Így készítsd el:

  1. Mosd meg az uborkákat. Ha banán uborkát használsz, akkor vágd ketté őket, és kiskanállal távolítsd el a kemény magokat. 
  2. Majd vágd fel őket és rakd be a nagy és steril üvegbe, az uborka közé kerüljön a kapor és a fokhagyma a szokásos módon rétegezve, majd mehet rá a tölgyfalevél is. Ismét uborka és tölgyfalevelet rakhatsz az oldalára is.  
  3. Végül öntsd fel langyos vízzel és mehet a tetejére a kenyér. 

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek