RETRO RÁDIÓ

Így készül az igazi krumplinudli, sok mákkal és szilvalekvárral az igazi

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 09. 18. 15:00

Igazi retró finomság az isteni mákos krumplinudli. Készítsd el szilvalekvárral, mindenki kedvence lesz. Mutatjuk a receptet!

A magyar konyha egyik legismertebb retró finomsága a krumplinudli. Nagyanyáink rendszeresen készítették nyáron és télen is, szuper, hogy a nudli nincs szezonhoz kötve! Ráadásul egy leves mellé, igazán laktató tud lenni akár ebédre, akár vacsorára is. Kínálhatod pirított zsemlemorzsával és fahéjas porcukorral, de az íze mákkal és szilvalekvárral lesz igazán tökéletes. Mutatjuk a fantasztikus receptet!

Classic,Slovakian,Food,Called,Sulance,,Sweet,Potato,Dumplings,With,Poppy
Fotó: Marcus Z-pics /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 90 dkg burgonya
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 db tojás
  • 1 mk só
  • szilvalekvár

morzsához:

  • 10 dkg morzsa
  • 1 tk olaj
  • 1 tk víz

szóráshoz

  • 2 ek mák
  • 1 ek porcukor
  • 5 dkg olvasztott vaj

Így készítsd el:

  1. A krumplit héjastól főzd meg. Utána reszeld bele egy nagy tálba, add hozzá a lisztet, a sót, a tojásokat. Ha ragacsosnak érzed, akkor tegyél hozzá még egy kevés lisztet.
  2. Alaposan gyúrd össze, és oszd szét hét részre. Sodorj belőlük hurkákat, majd vágd fel őket ujjnyi széles csíkokra. 
  3. Nagy fazékban tegyél fel vizet forrni, és a forrásban lévő vízbe engedd bele a nudlikat, és főzd addig, míg feljönnek a felszínre. 
  4. Serpenyőben olajon pirítsd aranybarnára a morzsát, és szedd rá a leszűrt nudlikat, majd keverd össze. 
  5. Szedd egy tálra a nudlit, és mákos porcukorral hintsd meg, olvasztott vajjal locsold meg.  Szilvalekvárral tálalhatod. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.