RETRO RÁDIÓ

Ez az őszi palacsinta mindent visz, fahéjjal a legfinomabb

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 09. 19. 12:30

Ha ősz, még inkább jöhet a palacsinta! Ebben az évszakban szuper ötlet reggelire, ez a variáció pedig kihagyhatatlan! Mutatjuk is a könnyű receptet.

Ősszel van szezonja az almának, reszeld bele a tésztába és nagyon jó íze lesz a palacsintának. A fahéj sem hiányozhat belőle, fantasztikus illatával mindenkit a konyhába csalogat. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető ez a recept. 

palacsinta
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 8 dl tej
  • 3 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 2 dl szóda
  • 1 ek cukor
  • 1 csom vaníliás cukor
  • 0,5 citrom
  • 25 dkg porcukor
  • 1 ek fahéj

Így készítsd el:

  1. Egy mély tálba üsd fel a tojásokat, önts hozzá 2-3 dl tejet, szórd bele a lisztet és keverd csomómentesre. Add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, a citromhéjat reszelve. Fokozatosan hígítsd a maradék tejjel és a szódavízzel, amíg tejszín sűrűségű nem lesz. 
  2. Nagy lyukú reszelőn reszeld bele a meghámozott almákat. Öntsd hozzá az olajat, és keverd jól el. Teflon palacsintasütőben süsd meg őket. Az elsőnél olajozd be a sütőt. 
  3. Tálaláskor a fahéjat keverd össze a porcukorral, és szórd a palacsinta tetejére.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.