Magyar Péter számára egy nő "zsákmányállat"

POLITIK
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.19.

Ez az őszi palacsinta mindent visz, fahéjjal a legfinomabb

Ha ősz, még inkább jöhet a palacsinta! Ebben az évszakban szuper ötlet reggelire, ez a variáció pedig kihagyhatatlan! Mutatjuk is a könnyű receptet.

Ősszel van szezonja az almának, reszeld bele a tésztába és nagyon jó íze lesz a palacsintának. A fahéj sem hiányozhat belőle, fantasztikus illatával mindenkit a konyhába csalogat. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető ez a recept. 

palacsinta
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 8 dl tej
  • 3 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 2 dl szóda
  • 1 ek cukor
  • 1 csom vaníliás cukor
  • 0,5 citrom
  • 25 dkg porcukor
  • 1 ek fahéj

Így készítsd el:

  1. Egy mély tálba üsd fel a tojásokat, önts hozzá 2-3 dl tejet, szórd bele a lisztet és keverd csomómentesre. Add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, a citromhéjat reszelve. Fokozatosan hígítsd a maradék tejjel és a szódavízzel, amíg tejszín sűrűségű nem lesz. 
  2. Nagy lyukú reszelőn reszeld bele a meghámozott almákat. Öntsd hozzá az olajat, és keverd jól el. Teflon palacsintasütőben süsd meg őket. Az elsőnél olajozd be a sütőt. 
  3. Tálaláskor a fahéjat keverd össze a porcukorral, és szórd a palacsinta tetejére.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek