Ha elég sok főtt tészta maradt meg a hétvégén, akkor azzal tuti kezdeni kell valamit, ne engedd, hogy a végén a kukába landoljon. Hidegen a tészta összeáll, megdermed, ha pedig csak egy szószt öntesz rá, azt hamar felszívja. Így felejtsd el az újramelegített gumiszerű ételt, inkább melegítsd fel serpenyőbe, vagy készítsd belőle más finomságot, tedd be a sütőbe!
Darált húsos rakott tészta
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 dl olaj
50 dkg darált hús
só, bors
2 dl paradicsomszósz
1 dl tejszín
50 dkg főtt tészta/ penne
20 dkg sajt
Így készítsd el:
Pucold meg a vöröshagymát és vágd fel apróra, majd pirítsd meg olajon. Add hozzá a darált húst és fehéredésig pirítsd meg. Sózd, borsozd. Amikor a hús megpirult, öntsd hozzá a paradicsomszószt és jól keverd el. Majd öntsd fel kevés vízzel és párold meg. Nagyjából 20 perc után, amikor a hús puha, öntsd fel tejszínnel.
Vajazz ki egy jénait, vagy tűzálló tálat, öntsd bele a főtt tésztát, majd rá a darált húst, keverd össze és szórd meg a tetejét reszelt sajttal.
180 C fokra előmelegített sütőben addig süsd, míg a sajt a tetején szépen megpirul.