RETRO RÁDIÓ

Íme egy titkos hozzávaló, amitől sokkal finomabb lesz a főtt tészta

Íme egy titkos hozzávaló, amitől sokkal finomabb lesz a főtt tészta
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 04. 17. 12:20

Ez a mai nap legjobb híre: a fõtt tészta egészséges! Így aztán érdemes kihozni belõle a maximumot! Most felfedjük a nagy titkot, hogyan fõzheted a legfinomabbra.

Már több forrásból hallottad, hogy az olaszok étkezési módja milyen egészséges: sok tésztát esznek és rengeteg zöldséget. Végre egy jó hír! Nos, ha már zöld utat kapott a főtt tészta, akkor nézzük, hogyan lehetne még finomabban elkészíteni. Most egy meglepő, de tuti módszert mutatunk a tészta főzéséhez. És ami a legfontosabb, kedvenc ételed só nélkül készül!

Mi kell egy jó olasz tésztához?

  • a kedvenc tésztád, megfőzve
  • paradicsomszósz
  • egy szelet citrom
  • Hogy készítsd el?

    1. Főzz egy jó adag tésztát.

    2. Pakold a tetejére a házilag elkészített, bazsalikommal fűszerezett paradicsomszószt (olaszul: szúgó).

    3. Távolítsd el a citrom magjait, és a levét facsard a tetejére.

    4. Két villa segítségével jól kavard át az összetevőket.

    Kóstold meg, isteni!

    Olyan, mint egy citromos tészta? Ugye, nem? A varázslat abban rejlik, hogy a citrom önmagában ízfokozóként viselkedik. Akárcsak a só, de annak összes káros hatása nélkül. A citrom kihozza a paradicsom savasságát, ezáltal annak íze még intenzívebbé válik. A tésztával is csodát tesz, annak zamatát is felturbózza. Az egész étel sokkal ízletesebb lesz!

    Azért légy mértékletes: nem kell mostantól vacsorára mindig főtt tésztát enned...!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.