FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.17.

Felejtsd el a zsemlemorzsát, sokkal ropogósabb lesz a rántott csirke, ha így panírozol!

A panír különlegessé teszi a húsok, halak, zöldségek ízét és kellemes textúrát is kölcsönöz. Ki ne ismerné a liszt, tojás, zsemlemorzsa klasszikus hármasát? Más alapanyagokból kiindulva viszont sokkal ropogósabb lesz a végeredmény, a csirke pedig isteni!

Szerző Ripost

Amikor panírozod a csirkét, a húst vagy a zöldséget, akkor azok nagyon ízletesek, szaftosak és kívül ropogósak lesznek. Nagyanyáink szinte mindig zsemlemorzsát használtak, de ma már izgalmasabban is elkészítheted a bepanírozott ételeket, ha a morzsa helyett beveted a zabpelyhet! Mutatjuk hogyan!

Hot,Breaded,Pieces,Of,Chicken,With,Two,Sauces.
Fotó: fired /  Shutterstock

1. Teljesen cseréld le a morzsát

Hempergesd apró szemű zabpehelybe a csirkét a liszt és a tojás után, így extra ropogós lesz az eredmény. Imádni fogják a gyerekek!

2. Daráld le a zabpelyhet

Első lépés a zabpehely ledarálása apró szemcsésre. Ha ezzel megvagy, jöhet a panírozás: hempergesd meg a csirkét a lisztben, majd a tojásban és a végén a darált pehelyben. Ropogós lesz a végeredmény. 

A zab jótékony hatásai:

  • Vitaminokban és nyomelemekben gazdag
  • Kiváló szénhidrátforrás: hosszú ideig tartja fenn a jóllakottság érzését
  • Magas a rosttartalma, így nagyon jó hatása van a bél- és immunrendszerre
  • Stabilizálja a vércukorszintet
  • Rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet
  • Magas a növényi fehérje benne

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek