RETRO RÁDIÓ

Felejtsd el a zsemlemorzsát, sokkal ropogósabb lesz a rántott csirke, ha így panírozol!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 08. 17. 11:00

A panír különlegessé teszi a húsok, halak, zöldségek ízét és kellemes textúrát is kölcsönöz. Ki ne ismerné a liszt, tojás, zsemlemorzsa klasszikus hármasát? Más alapanyagokból kiindulva viszont sokkal ropogósabb lesz a végeredmény, a csirke pedig isteni!

Amikor panírozod a csirkét, a húst vagy a zöldséget, akkor azok nagyon ízletesek, szaftosak és kívül ropogósak lesznek. Nagyanyáink szinte mindig zsemlemorzsát használtak, de ma már izgalmasabban is elkészítheted a bepanírozott ételeket, ha a morzsa helyett beveted a zabpelyhet! Mutatjuk hogyan!

Hot,Breaded,Pieces,Of,Chicken,With,Two,Sauces.
Fotó: fired /  Shutterstock

1. Teljesen cseréld le a morzsát

Hempergesd apró szemű zabpehelybe a csirkét a liszt és a tojás után, így extra ropogós lesz az eredmény. Imádni fogják a gyerekek!

2. Daráld le a zabpelyhet

Első lépés a zabpehely ledarálása apró szemcsésre. Ha ezzel megvagy, jöhet a panírozás: hempergesd meg a csirkét a lisztben, majd a tojásban és a végén a darált pehelyben. Ropogós lesz a végeredmény. 

A zab jótékony hatásai:

  • Vitaminokban és nyomelemekben gazdag
  • Kiváló szénhidrátforrás: hosszú ideig tartja fenn a jóllakottság érzését
  • Magas a rosttartalma, így nagyon jó hatása van a bél- és immunrendszerre
  • Stabilizálja a vércukorszintet
  • Rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet
  • Magas a növényi fehérje benne

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.