tóth gabi
A panír különlegessé teszi a húsok, halak, zöldségek ízét és kellemes textúrát is kölcsönöz. Ki ne ismerné a liszt, tojás, zsemlemorzsa klasszikus hármasát? Más alapanyagokból kiindulva viszont sokkal ropogósabb lesz a végeredmény, a csirke pedig isteni!
Amikor panírozod a csirkét, a húst vagy a zöldséget, akkor azok nagyon ízletesek, szaftosak és kívül ropogósak lesznek. Nagyanyáink szinte mindig zsemlemorzsát használtak, de ma már izgalmasabban is elkészítheted a bepanírozott ételeket, ha a morzsa helyett beveted a zabpelyhet! Mutatjuk hogyan!
Hempergesd apró szemű zabpehelybe a csirkét a liszt és a tojás után, így extra ropogós lesz az eredmény. Imádni fogják a gyerekek!
Első lépés a zabpehely ledarálása apró szemcsésre. Ha ezzel megvagy, jöhet a panírozás: hempergesd meg a csirkét a lisztben, majd a tojásban és a végén a darált pehelyben. Ropogós lesz a végeredmény.