tóth gabi
Ha így teszed el a paprikát, télen is a nyár ízeit csempészheted az ételekbe. A paprikabomba egyszerű, olcsó, és a hideg hónapokban nagyon hálás leszel érte! Mutatjuk, hogyan készítheted el!
Paprikát nemcsak savanyúságnak vagy lecsóban lehet eltenni; érdemes belőle lefagyasztani is, hiszen így csak ki kell venni, és beledobni a levesbe, pörköltbe. Főleg, ha egy kicsit felturbózod a paprikát fűszernövényekkel. Érdemes kipróbálni a paprikabombát, hiszen gyorsan készen van, és télen igazi kincs lesz.
Egyszerűen nem lehet elrontani
A lényeg, hogy a kicsumázott paprikába kerüljön minél több zöldfűszer, vagy akár zöldség is: egy kis szálakra vágott káposzta, paradicsom is mehet bele. Így a saját ízlésetek szerint készítheted el; de amire mindenképpen szükséged lesz a paprikán kívül, az a petrezselyem- és a zeller-zöld. Van, aki emellé még tesz egy kis friss lestyánt is a paprika belsejébe.
Mi mindenre használhatod?
Húslevesekbe szinte kötelező, de a pörkölt, gulyásleves is sokkal finomabb tőle, és persze nem szabad megfeledkezni a zöldséglevesekről és a krémlevesekről sem. A frissen fagyasztott fűszernövények és a paprika olyan gazdag ízvilágot ad az ételnek, amit semmivel nem lehet utánozni.
Így készítsd el
Csumázd ki a paprikákat, alaposan mosd meg őket, majd várd meg, míg egy szűrön lecsöpögnek. Mosd meg a zöldfűszereket, ha más zöldségeket is teszel a paprikába, azokat vágd kis darabokra. Tömd jó szorosan a zöldfűszereket a paprikákba, majd tedd őket tálcákra, és dugd be a fagyasztóba. Egy nap elteltével vedd ki, és pakold át őket zacskóba; így nem fognak összeragadni, amikor télen ki akarsz venni egyet, hogy bedobd a készülő ebédbe.