
Így készül a bográcsos pandúrleves, ilyen finomat még nem ettél
Érdemes beizzítani a bográcsot, hiszen minden sokkal finomabb a szabad tűzön főzve. Ha szeretnél valami újat kipróbálni, készítsd el ezt a mennyei levest! Tartalmas, finom, és mindenki kétszer fog szedni belőle!
A bográcsozásról szinte mindenkinek a gulyás ugrik be elsőre, meg persze egy finom marhapörkölt, és talán a lecsó. Azonban ha már unjátok ezeket az ízeket, érdemes valami mást is kipróbálni, hiszen a szabadban is lehet változatosan főzni! A pandúrleves húsos, zöldséges, az ízvilága különlegesen gazdag, és biztos, hogy nem fog belőle maradni. Mutatjuk a receptet!

Pandúrleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 10 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 3 ek mustár
- 1 ek liszt
- bors, só, majoránna
- kapor
- 1 tk tárkonyecet
Elkészítés:
- Vágd apróra a hagymát, majd a bográcsban pirítsd üvegesre egy kevés olajon. Add hozzá a kockákra vágott húst, és pirítsd fehéredésig. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával.
- A szeletelt, megtisztított gombát is add a húshoz, majd öntsd fel az egészet kb. másfél liter vízzel. Hagyd kis lángon főni egy órát; közben tisztítsd meg és karikázd fel a zöldségeket.
- Ha a hús már majdnem megfőtt, add hozzá a zöldségeket és a fűszereket: a kaprot, a majoránnát, a tárkonyecetet és a mustárt. Főzd addig a levest, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
- A tejfölt keverd el a liszttel, szedj rá egy evőkanállal a forró levesből, és alaposan keverd össze, majd öntsd a leveshez. Forrald pár percig, majd tálalhatod is; friss kenyérrel a legfinomabb!






