Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.05.

Csak két hozzávaló, és tökéletes lesz a cukkinis vacsorád

Isteni finom, ropogós és nagyon egyszerű elkészíteni ezt a vacsorát. Egy biztos, hamar elfogy az asztalról. Mutatjuk a szuper receptet.

Szerző Ripost

Minden nyáron cukkiniőrület van, az idei időjárás viszont kimondottan kedvez ennek a tökfélékhez tartozó zöldségnek. Rengeteg terem a kiskertekben, már csak az a kérdés, mit készítsünk belőle? Most, hogy dübörög a cukkiniszezon, szinte mindennap felbukkan egy új cukkini-recept: cukkinispagetti, cukkinileves, cukkinis lecsó, vagy éppen rántott cukkini. Most egyszerűen csak süsd meg tepsiben, persze nagyon fontos, hogy előtte hogyan készíted elő a zöldséget. Mutatjuk a trükköt!

Baked,Parmesan,Zucchini,Crisps,On,A,Dark,Wood,Background.,The
Fotó: Nataliya Arzamasova / Shutterstock.com

Így kezdj neki!

Először is a cukkinit ne hámozd meg, elég ha megmosod és alaposan szárazra törlöd. Vágd le mindkét végét, és szeleteld fel. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • fokhagymapor/ fokhagyma összenyomva
  • só, bors
  • 1-2 db cukkini
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt

Így készítsd el:

  1. Keverd össze az olívaolajat és a sót, borsot, valamint a fokhagymaport, vagy az összenyomott fokhagymát.
  2. Forgasd bele a felszeletelt cukkinikarikákat, majd a korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd bele. 
  3. A cukkini tetejét szórd meg a parmezánnal, majd 220 C fokra előmelegített sütőben pirítsd meg. 

Jó étvágyat!

Az elkészített étel magában is nagyon finom, de még szuperebb, ha tálalsz mellé zöldfűszeres mártást is. Ha pillanatok alatt elfogy a finomság, mehet is be a sütőbe a következő adag!

TIPP: 

Olcsóbban kijössz, ha a permezánt fele-fele arányban zsemlemorzsával kevered. Így készítve finom, ropogós lesz a cukkini!

 

Jó ha tudod!

A cukkini, akár a paradicsom, bár sokan zöldségként kezelik, botanikai szempontból gyümölcs. Előfordul, hogy akár 1 méter nagyságúra is megnő, de mi általában 20-25 cm nagyságban fogyasztjuk el. Ez sem véletlen, hiszen ilyenkor még friss és zsenge, és ínyenc ételeket lehet belőle készíteni. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek