
Csak két hozzávaló, és tökéletes lesz a cukkinis vacsorád
Isteni finom, ropogós és nagyon egyszerű elkészíteni ezt a vacsorát. Egy biztos, hamar elfogy az asztalról. Mutatjuk a szuper receptet.
Minden nyáron cukkiniőrület van, az idei időjárás viszont kimondottan kedvez ennek a tökfélékhez tartozó zöldségnek. Rengeteg terem a kiskertekben, már csak az a kérdés, mit készítsünk belőle? Most, hogy dübörög a cukkiniszezon, szinte mindennap felbukkan egy új cukkini-recept: cukkinispagetti, cukkinileves, cukkinis lecsó, vagy éppen rántott cukkini. Most egyszerűen csak süsd meg tepsiben, persze nagyon fontos, hogy előtte hogyan készíted elő a zöldséget. Mutatjuk a trükköt!

Így kezdj neki!
Először is a cukkinit ne hámozd meg, elég ha megmosod és alaposan szárazra törlöd. Vágd le mindkét végét, és szeleteld fel. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
- olívaolaj
- fokhagymapor/ fokhagyma összenyomva
- só, bors
- 1-2 db cukkini
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
Így készítsd el:
- Keverd össze az olívaolajat és a sót, borsot, valamint a fokhagymaport, vagy az összenyomott fokhagymát.
- Forgasd bele a felszeletelt cukkinikarikákat, majd a korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd bele.
- A cukkini tetejét szórd meg a parmezánnal, majd 220 C fokra előmelegített sütőben pirítsd meg.
Jó étvágyat!
Az elkészített étel magában is nagyon finom, de még szuperebb, ha tálalsz mellé zöldfűszeres mártást is. Ha pillanatok alatt elfogy a finomság, mehet is be a sütőbe a következő adag!
TIPP:
Olcsóbban kijössz, ha a permezánt fele-fele arányban zsemlemorzsával kevered. Így készítve finom, ropogós lesz a cukkini!
Jó ha tudod!
A cukkini, akár a paradicsom, bár sokan zöldségként kezelik, botanikai szempontból gyümölcs. Előfordul, hogy akár 1 méter nagyságúra is megnő, de mi általában 20-25 cm nagyságban fogyasztjuk el. Ez sem véletlen, hiszen ilyenkor még friss és zsenge, és ínyenc ételeket lehet belőle készíteni.







