RETRO RÁDIÓ

Csak két hozzávaló, és tökéletes lesz a cukkinis vacsorád

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 07. 05. 11:00

Isteni finom, ropogós és nagyon egyszerű elkészíteni ezt a vacsorát. Egy biztos, hamar elfogy az asztalról. Mutatjuk a szuper receptet.

Minden nyáron cukkiniőrület van, az idei időjárás viszont kimondottan kedvez ennek a tökfélékhez tartozó zöldségnek. Rengeteg terem a kiskertekben, már csak az a kérdés, mit készítsünk belőle? Most, hogy dübörög a cukkiniszezon, szinte mindennap felbukkan egy új cukkini-recept: cukkinispagetti, cukkinileves, cukkinis lecsó, vagy éppen rántott cukkini. Most egyszerűen csak süsd meg tepsiben, persze nagyon fontos, hogy előtte hogyan készíted elő a zöldséget. Mutatjuk a trükköt!

Baked,Parmesan,Zucchini,Crisps,On,A,Dark,Wood,Background.,The
Fotó: Nataliya Arzamasova / Shutterstock.com

Így kezdj neki!

Először is a cukkinit ne hámozd meg, elég ha megmosod és alaposan szárazra törlöd. Vágd le mindkét végét, és szeleteld fel. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • fokhagymapor/ fokhagyma összenyomva
  • só, bors
  • 1-2 db cukkini
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt

Így készítsd el:

  1. Keverd össze az olívaolajat és a sót, borsot, valamint a fokhagymaport, vagy az összenyomott fokhagymát.
  2. Forgasd bele a felszeletelt cukkinikarikákat, majd a korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd bele. 
  3. A cukkini tetejét szórd meg a parmezánnal, majd 220 C fokra előmelegített sütőben pirítsd meg. 

Jó étvágyat!

Az elkészített étel magában is nagyon finom, de még szuperebb, ha tálalsz mellé zöldfűszeres mártást is. Ha pillanatok alatt elfogy a finomság, mehet is be a sütőbe a következő adag!

TIPP: 

Olcsóbban kijössz, ha a permezánt fele-fele arányban zsemlemorzsával kevered. Így készítve finom, ropogós lesz a cukkini!

 

Jó ha tudod!

A cukkini, akár a paradicsom, bár sokan zöldségként kezelik, botanikai szempontból gyümölcs. Előfordul, hogy akár 1 méter nagyságúra is megnő, de mi általában 20-25 cm nagyságban fogyasztjuk el. Ez sem véletlen, hiszen ilyenkor még friss és zsenge, és ínyenc ételeket lehet belőle készíteni. 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.