tóth gabi
A cukkinispagetti az utóbbi 10 év legszuperebb diétás újítása! Fantasztikus távlatokat nyit az egészséges étkezésben a tészta megjelenésû zöldség. Íme, a következõ szuper recept!
Rafinált és őrületesen finom, alacsony szénhidráttartalmú receptet mutatunk! Igazi mediterrán hangulatot varázsolhatsz az asztalra ezzel a könnyű nyári fogással. A gyakorlatilag szénhidrátmentes cukkini mellett szárított paradicsom, reszelt parmezán és illatos friss bazsalikom teszi teljessé a ropogósra sült serpenyős csirkemellet!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Spirálozva a legjobb a cukkini, de ne ess kétségbe ha nincs hozzá géped. Reszeld le, ide süss!
2. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Süsd arany barnára a besózott hússzeletek mindkét oldalát.
3. Add hozzá az aszalt paradicsomot kb. 1 evőkanál olajjal, majd a fokhagymát és pirítsd így néhány percig.
4. Öntsd fel az alapot tejszínnel, add hozzá a parmezánt és forrald össze. Ízesítsd sóval, friss bazsalikommal és kevés chili pehellyel.
5. Amikor már puha a hús, és a mártás harmóniája is tökéletes, forgasd bele a cukkinit. Várd meg míg újra felforr az alap, újra keverd át, de 2 perc után szigorúan húzd le a tűzről.
TIPP:
Magad is készíthetsz aszalt paradicsomot, ha egy forró napon kiteszed egy rácson pár órára a felszeletelt zamatos zöldséget. Jó minőségű olajban akár egy évig is eláll!
( Az üveg aljára tegyél nagy szemű sót, hogy a paradicsomban maradt esetleges nedvességet felszívja, így nem fog megpenészedni)