Létrehozva: 2016.07.21.

Fokozódik a cukkinispagetti őrület: Zseniális új fogás készült, ezt nézd!

A cukkinispagetti az utóbbi 10 év legszuperebb diétás újítása! Fantasztikus távlatokat nyit az egészséges étkezésben a tészta megjelenésû zöldség. Íme, a következõ szuper recept!

 

Rafinált és őrületesen finom, alacsony szénhidráttartalmú receptet mutatunk! Igazi mediterrán hangulatot varázsolhatsz az asztalra ezzel a könnyű nyári fogással. A gyakorlatilag szénhidrátmentes cukkini mellett szárított paradicsom, reszelt parmezán és illatos friss bazsalikom teszi teljessé a ropogósra sült serpenyős csirkemellet!

Pármai cukkinispagetti mediterrán tejszínes mártással

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb cukkini
  • 70 dkg csirkemell, csíkokra vágva
  • 20 dkg olajban eltett szárított paradicsom, felaprítva
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 300 ml tejszín
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 ek.vaj
  • bazsalikom
  • chili pehely
  • só, bors

 

Így készítsd:

 

1. Spirálozva a legjobb a cukkini, de ne ess kétségbe ha nincs hozzá géped. Reszeld le, ide süss!

 

2. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Süsd arany barnára a besózott hússzeletek mindkét oldalát.

3. Add hozzá az aszalt paradicsomot kb. 1 evőkanál olajjal, majd a fokhagymát és pirítsd így néhány percig.

4. Öntsd fel az alapot tejszínnel, add hozzá a parmezánt és forrald össze. Ízesítsd sóval, friss bazsalikommal és kevés chili pehellyel.

5. Amikor már puha a hús, és a mártás harmóniája is tökéletes, forgasd bele a cukkinit. Várd meg míg újra felforr az alap, újra keverd át, de 2 perc után szigorúan húzd le a tűzről.

 

 

TIPP:

Magad is készíthetsz aszalt paradicsomot, ha egy forró napon kiteszed egy rácson pár órára a felszeletelt zamatos zöldséget. Jó minőségű olajban akár egy évig is eláll!

( Az üveg aljára tegyél nagy szemű sót, hogy a paradicsomban maradt esetleges nedvességet felszívja, így nem fog megpenészedni)

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek