Létrehozva: 2024.08.31.

Nem hiszel a szemednek: Így tudsz villámgyorsan megpucolni egy egész fokhagymát

A legtöbb magyaros étel egyik nélkülözhetetlen alapanyaga, de amilyen finom, olyan nehéz megpucolni a fokhagymát. Ezzel a módszerrel azonban másodpercek alatt végezhetsz vele, és a kezed se fog ragadni!

A fokhagymapucolást mindenki szeretné gyorsan megúszni, hiszen a hagyományos módszerrel, vagyis jó éles, hegyes késsel nekiállni nagyon kellemetlen: ragad az ember ujja, rátapadnak a héjak, amik ráadásul makacsul ragaszkodnak a gerezdekhez. Ha sok fokhagymát kell megtisztítani, mert szeretnéd eltenni télire, akkor idegőrlő tud lenni ez a munka. De van egy módszer, amivel kevesebb, mint egy perc alatt egy egész fejet tökéletesen tisztára pucolhatsz.

Garlic.,Cloves,Of,Garlic.,Peeled,Garlic,Cloves
Életmentő ez a módszer, ha sok fokhagymát kell feldolgozni / Fotó: OShuma / Shutterstock (Illusztráció)

A művelethez egy nagyobb csipeszre lesz szükséged; ezzel először szedd ki a fokhagyma gyökereit és a szárát a fejből, majd a fejet forgatva pillanatok alatt lekaphatod vele a gerezdekről is a héjat. Ebben a videóban látszik, mennyire hatásos ez a módszer:

A megpucolt gerezdeket aztán le is fagyaszthatod, de készíthetsz belőle fokhagymakrémet is. Van, aki fermentálja, vagyis savanyítja télire, de akkor is sokáig eláll, ha kisebb befőttesüvegbe teszed, és olajat öntesz rá úgy, hogy teljesen ellepje. Amikor pedig főzöl, csak ki kell venned pár gerezdet, és az ételhez adni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek