RETRO RÁDIÓ

Letarolta a netet a cukkini sajtroppancs

Létrehozva2024. 07. 28. 12:30
Frissítve2024. 07. 28. 12:42

A cukkinit egyszerűen nem lehet megunni! És nemcsak pazar ebédet vagy vacsorát, de mennyei nassolnivalót is készíthetsz belőle! Ez a recept pillanatok alatt népszerű lett az interneten, és nem véletlenül...

A cukkini a nyár nagy kedvence, hiszen nemcsak finom és egészséges, de rendkívül változatosan elkészíthető. A legtöbbször főétel készül belőle, de a cukkini sajtroppancs mennyei nassolnivaló. Érdemes kipróbálni akár filmezéshez, akár kerti partihoz ropogtatnivalónak. Mutatjuk a receptet!

Baked,Crispy,Garlic,Parmesan,Zucchini,Sticks,Served,With,Tomatoes,Sauce
Mindenki kedvence lesz a cukkini sajtroppancs! Fotó: irina2511 /  Shutterstock

Hozzávalók (2 személyre): 

  • 2 közepes cukkini
  • 2 ek liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt keménysajt
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítés: 

  • A cukkiniket mosd meg, és vágd ujjnyi vastag, 15 centis csíkokra. Sózd, majd forgasd meg a cukkinicsíkokat a lisztben, majd az alaposan felvert tojásokban, és végül a zsemlemorzsával kevert reszelt sajtban.
  • Helyezd a bundázott cukkíniket sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy maradjon közöttük elegendő távolság; így nem eresztenek levet, és finom, roppanós lesz a végeredmény, miközben a belseje krémes marad.
  • Előmelegített, 190 Celsius-fokos sütőben süsd aranybarnára. Mártogatóssal kínáld!

Az elkészítésről itt találhatsz egy részletes videót.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.