Létrehozva: 2024.07.28.
Módosítva: 2024.07.28.

Letarolta a netet a cukkini sajtroppancs

A cukkinit egyszerűen nem lehet megunni! És nemcsak pazar ebédet vagy vacsorát, de mennyei nassolnivalót is készíthetsz belőle! Ez a recept pillanatok alatt népszerű lett az interneten, és nem véletlenül...

A cukkini a nyár nagy kedvence, hiszen nemcsak finom és egészséges, de rendkívül változatosan elkészíthető. A legtöbbször főétel készül belőle, de a cukkini sajtroppancs mennyei nassolnivaló. Érdemes kipróbálni akár filmezéshez, akár kerti partihoz ropogtatnivalónak. Mutatjuk a receptet!

Baked,Crispy,Garlic,Parmesan,Zucchini,Sticks,Served,With,Tomatoes,Sauce
Mindenki kedvence lesz a cukkini sajtroppancs! Fotó: irina2511 /  Shutterstock

Hozzávalók (2 személyre): 

  • 2 közepes cukkini
  • 2 ek liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt keménysajt
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítés: 

  • A cukkiniket mosd meg, és vágd ujjnyi vastag, 15 centis csíkokra. Sózd, majd forgasd meg a cukkinicsíkokat a lisztben, majd az alaposan felvert tojásokban, és végül a zsemlemorzsával kevert reszelt sajtban.
  • Helyezd a bundázott cukkíniket sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy maradjon közöttük elegendő távolság; így nem eresztenek levet, és finom, roppanós lesz a végeredmény, miközben a belseje krémes marad.
  • Előmelegített, 190 Celsius-fokos sütőben süsd aranybarnára. Mártogatóssal kínáld!

Az elkészítésről itt találhatsz egy részletes videót.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek