
Letarolta a netet a cukkini sajtroppancs
A cukkinit egyszerűen nem lehet megunni! És nemcsak pazar ebédet vagy vacsorát, de mennyei nassolnivalót is készíthetsz belőle! Ez a recept pillanatok alatt népszerű lett az interneten, és nem véletlenül...
A cukkini a nyár nagy kedvence, hiszen nemcsak finom és egészséges, de rendkívül változatosan elkészíthető. A legtöbbször főétel készül belőle, de a cukkini sajtroppancs mennyei nassolnivaló. Érdemes kipróbálni akár filmezéshez, akár kerti partihoz ropogtatnivalónak. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók (2 személyre):
- 2 közepes cukkini
- 2 ek liszt
- 2 tojás
- 15 dkg reszelt keménysajt
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A cukkiniket mosd meg, és vágd ujjnyi vastag, 15 centis csíkokra. Sózd, majd forgasd meg a cukkinicsíkokat a lisztben, majd az alaposan felvert tojásokban, és végül a zsemlemorzsával kevert reszelt sajtban.
- Helyezd a bundázott cukkíniket sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy maradjon közöttük elegendő távolság; így nem eresztenek levet, és finom, roppanós lesz a végeredmény, miközben a belseje krémes marad.
- Előmelegített, 190 Celsius-fokos sütőben süsd aranybarnára. Mártogatóssal kínáld!
Az elkészítésről itt találhatsz egy részletes videót.






