Cukkini fordítva: próbáld ki ezt az isteni sajtkrémes pitét
Még mindig friss és ízletes cukkiniket ontanak a kertek, és rengeteg szuper ételt készíthetsz belőle. Mi egy fantasztikus pitével készültünk most, mutatjuk a receptet!
A cukkini igen sokoldalú zöldség, nagyon hasznos a szervezet számára. Kiváló antioxidáns- és folsav-forrás, magas a rosttartalma. Rengeteg pozitív élettani hatással bír. Diétázók is előszeretettel fogyasztják, hiszen a cukkinis ételek tökéletesen beleilleszthetők a fogyókúrába. Piteként elkészítve tartalmas uzsonna lehet, és ezt a verziót mindenki imádja. Mutatjuk a szuper ízletes és gyors receptet.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
100 g vaj ( olvasztva )
olívaolaj
só, bors
kakukkfű
1 citrom reszelt héja
2 db közepes cukkini
200 g Ricotta sajt
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 200 C-fokra.
Tegyél egy tepsibe sütőpapírt, csepegtesd rá az olívaolajat, majd szórj rá egy kevés kakukkfüvet, és sózd, borsozd. Reszeld rá egy fél citrom héját. A cukkinit hosszában vágd fel vékony szeletekre, majd fektesd egymás mellé a tepsiben. Fűszerezd meg, majd az első réteg fölé és alá fond a további csíkokat. A ricottát simítsd a következő rétegben a cukkinik tetejére, majd sózd borsozd és reszeld rá a citrom maradék héját.
A tésztalapokat kend meg az olvasztott vajjal, majd tedd rá a ricottára és a cukkinikre. A széleit gyűrd fel, hogy peremet képezzenek a zöldség köré. Kend meg még egy kevés vajjal a tetejét és az előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd meg aranybarnára.
Vedd ki a sütőből, és hagyd állni 5 percre, majd helyezz a tepsire egy nagy vágódeszkát, ami teljesen letakarja, és fordítsd át a kész lepényt. Vedd le róla a sütőpapírt, és tálalhatod is!
A videóra kattintva lépésről lépésre végigkövetheted a recept elkészítését.
A pitéhez használhatsz petrezselymet is, és ízlésed szerint más fűszert is. A cukkinit természetesen egymás mellett felsorakoztatva is teheted a tepsibe, ha nem szeretnéd őket keresztezni.