Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.22.

Cukkini fordítva: próbáld ki ezt az isteni sajtkrémes pitét

Még mindig friss és ízletes cukkiniket ontanak a kertek, és rengeteg szuper ételt készíthetsz belőle. Mi egy fantasztikus pitével készültünk most, mutatjuk a receptet!

A cukkini igen sokoldalú zöldség, nagyon hasznos a szervezet számára. Kiváló antioxidáns- és folsav-forrás, magas a rosttartalma. Rengeteg pozitív élettani hatással bír. Diétázók is előszeretettel fogyasztják, hiszen a cukkinis ételek tökéletesen beleilleszthetők a fogyókúrába. Piteként elkészítve tartalmas uzsonna lehet, és ezt a verziót mindenki imádja. Mutatjuk a szuper ízletes és gyors receptet.

Tart,With,Zucchini,,Ricotta,Cheese,And,Parsley,On,A,Dark
Fotó: Katarzyna Hurova /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 100 g vaj ( olvasztva )
  • olívaolaj
  • só, bors
  • kakukkfű
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db közepes cukkini
  • 200 g Ricotta sajt

Így készítsd el:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 C-fokra. 
  2. Tegyél egy tepsibe sütőpapírt, csepegtesd rá az olívaolajat, majd szórj rá egy kevés kakukkfüvet, és sózd, borsozd. Reszeld rá egy fél citrom héját. A cukkinit hosszában vágd fel vékony szeletekre, majd fektesd egymás mellé a tepsiben. Fűszerezd meg, majd az első réteg fölé és alá fond a további csíkokat. A ricottát simítsd a következő rétegben a cukkinik tetejére, majd sózd borsozd és reszeld rá a citrom maradék héját.
  3. A tésztalapokat kend meg az olvasztott vajjal, majd tedd rá a ricottára és a cukkinikre. A széleit gyűrd fel, hogy peremet képezzenek a zöldség köré. Kend meg még egy kevés vajjal a tetejét és az előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd meg aranybarnára.  
  4. Vedd ki a sütőből, és hagyd állni 5 percre, majd helyezz a tepsire egy nagy vágódeszkát, ami teljesen letakarja, és fordítsd át a kész lepényt. Vedd le róla a sütőpapírt, és tálalhatod is!

A videóra kattintva lépésről lépésre végigkövetheted a recept elkészítését.

Jó étvágyat!

Tipp:

A pitéhez használhatsz petrezselymet is, és ízlésed szerint más fűszert is. A cukkinit természetesen egymás mellett felsorakoztatva is teheted a tepsibe, ha nem szeretnéd őket keresztezni.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek