FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.18.

A tökéletes nyári zöldborsóleves 3 titka

Nyáron is készítsd el a fantasztikus zöldborsólevest, használd ki a friss zöldségeket. Nincs is finomabb egy meleg nyári napon! Ez a 3 titka,hogy tökéletes legyen.

A tökéletes nyári zöldborsólevesről a nagyi kertjében szedett  zsenge borsó juthat eszünkbe, amit már a szedés közben is eszegettünk. A nagyi friss zöldségekből készítette a levest, és vajas vagy zsíros nokedlit tett bele, esetleg csipetkét. 

Fotó: Ripost

Mégis mi lehet a titka a tökéletes levesnek?

  • a zöldségeket fele-fele olajon és vajon párold meg
  • tegyél bele zellerlevelet, isteni ízt ad hozzá, a végén pedig rengeteg petrezselymet adj hozzá
  • a nokedlit ne hagyd ki belőle

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó ( kifejtve )
  • 1 csom vegyes zöldség ( 2 -3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 
  • 1 csokor zellerlevél
  • 1 db kisebb karalábé
  • petrezselyem
  • só,bors
  • 1 ek liszt
  • 1 tk piros paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj és vaj a zöldség pirításhoz
  • 3 dkg vaj
  • 1 db tojás
  •  liszt a nokedlihez

Így készítsd el:

Fotó: Ripost / Ripost
  1. Pucold meg a zsenge és friss zöldborsót, hacsak nem kifejve vásároltad. 
  2. A zöldségeket pucold meg és vágd fel, majd a borsóval együtt kevés olaj-vaj keveréken párold meg. A hagymát apróra vágva , olajon dinszteld meg, sóval pirospaprikával szórd meg, majd öntsd fel vízzel, és a zöldségeket rakd bele. Kerüljön a levesbe zellerlevél is, és egy kevés őrölt bors is.Főzd az egészet puhára.
  3. Ezalatt a tojást verd fel, csurgass bele olvasztott vajat, és annyi lisztet tegyél hozzá, hogy galuska tésztát kapj.
  4. Forrald fel a levest, és szaggasd bele a galuskát is. Főzd készre a levest.A végén ízesítsd rengeteg apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek