Nyáron is készítsd el a fantasztikus zöldborsólevest, használd ki a friss zöldségeket. Nincs is finomabb egy meleg nyári napon! Ez a 3 titka,hogy tökéletes legyen.
A tökéletes nyári zöldborsólevesről a nagyi kertjében szedett zsenge borsó juthat eszünkbe, amit már a szedés közben is eszegettünk. A nagyi friss zöldségekből készítette a levest, és vajas vagy zsíros nokedlit tett bele, esetleg csipetkét.
Mégis mi lehet a titka a tökéletes levesnek?
a zöldségeket fele-fele olajon és vajon párold meg
tegyél bele zellerlevelet, isteni ízt ad hozzá, a végén pedig rengeteg petrezselymet adj hozzá
Pucold meg a zsenge és friss zöldborsót, hacsak nem kifejve vásároltad.
A zöldségeket pucold meg és vágd fel, majd a borsóval együtt kevés olaj-vaj keveréken párold meg. A hagymát apróra vágva , olajon dinszteld meg, sóval pirospaprikával szórd meg, majd öntsd fel vízzel, és a zöldségeket rakd bele. Kerüljön a levesbe zellerlevél is, és egy kevés őrölt bors is.Főzd az egészet puhára.
Ezalatt a tojást verd fel, csurgass bele olvasztott vajat, és annyi lisztet tegyél hozzá, hogy galuska tésztát kapj.
Forrald fel a levest, és szaggasd bele a galuskát is. Főzd készre a levest.A végén ízesítsd rengeteg apróra vágott petrezselyemmel.