Létrehozva: 2024.06.29.

Új felállásban tarol a világbajnok magyar kaja: kóstold meg a rakott nokedlit

A nokedli alap a magyar konyhában, de gondoltad volna, hogy nem csak köretként vagy tojással lehet isteni? Ez a recept új dimenzióba helyezi ezt az ételt, érdemes kipróbálni!

Az egyik első dolog, amit az ember megtanul a konyhában, az a nokedli készítése, és nem véletlenül, hiszen a csirkepaprikás, a pörköltek mellé ez a legjobb köret! Ám önálló főételként is elkészíthető, és itt most nem a tojásos nokedlire gondolunk! A rakott nokedli húsos, laktató, és főképpen isteni finom. Mutatjuk a receptet!

A,Casserole,Dish,Filled,With,Macaroni,And,Cheese,With,Cauliflower,
Fejedelmi lakoma a rakott nokedli! / Fotó: Elena Shashkina /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 mk só
  • 15 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 10 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csok. petrezselyemzöld
  • 1 db TV paprika
  • só, bors
  • szerecsendió
  • őrölt pirospaprika
  • 3 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés:

  • Az 50 dkg lisztből, a két tojásból és az 1 mk sóból készítsd el a nokedlit. Oszd három egyenlő részre.
  • Oszd három felé a bacont is, az első adagot pirítsd le egy serpenyőben, add hozzá a kockákra vágott vöröshagymát, a sűrített paradicsomot, a gombát, a kockákra vágott paprikát. Ha levet engedett a gomba, sózd, fűszerezd a borssal, szerecsendióval, az összetört fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával és a petrezselyemzölddel. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és lassú tűzön főzd meg kb. 15 perc alatt. Keverd bele az egyik nokedliadagot, majd tedd egy hőálló tálba, oszlasd el, és nyomkod le – ez lesz a rakott nokedli első rétege.
  • A három tojást verd fel sóval, borssal, és add hozzá a második adag nokedlihez. 1 adag baconkockán süsd addig, míg meg nem tapad a tojás a nokedlin. Terítsd el a tálban mint második réteged, és nyomkodd le.
  • A harmadik adag nokedlihez add hozzá a tejfölt, és a reszelt sajt felét. Alaposan keverd el, és vidd fel, mint harmadik réteget a rakott nokedlira.
  • Szórd meg az egész tetejét bacon kockákkal és a maradék reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben addig süsd, míg a sajt meg nem pirul.

A rakott nokedli elkészítésében segítségedre lehet ez a videó.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek