
Kevert meggyes gáztepsiben: Így készül a legfinomabb nyári sütemény
Pofonegyszerű a meggyes kevert süti, ha vendégeket vársz akkor tuti a gáztepsis receptet kell elővenned!
Meggyszezonban vársz vendégeket? Nem szeretnél két tepsivel sütni a kedvenc meggyes sütidből? Akkor készítsd el gáztepsiben, hiszen abba nagyobb adag fér el. Ezt a finomságot nem hagyhatod ki! Zseniális ez a recept, hiszen később más gyümölccsel is elkészítheted, mehet bele sárgabarack, és ősz elején szilva is! Most a meggyes süti receptjét mutatjuk, egyszerre lesz édes és egy kicsit savanykás is a kevert süteményed.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 3 dl tej
- 3 db tojás
- 30 dkg cukor
- 15 dkg zsír
- 40 dkg magozott meggy
- mandula (elhagyható )
Így készítsd el:
- Verd habosra egy keverőtálban a tojásokat a cukorral és a zsírral.
- Ehhez a keverékhez add hozzá a lisztet és a sütőport. Dolgozd össze és apránként adagold hozzá a tejet és keverd szép simára a tésztát.
- Zsírozd ki és lisztezd ki a gáztepsit vékonyan. Öntsd bele a tésztát, majd potyogtasd rá a megmosott, lecsöpögtetett, kimagozott és lisztben megforgatott meggyet. Szórhatsz rá szeletelt mandulát is.
- 160 C fokon, lassan süsd készre, alsó-felső sütési módban. Tűpróbával ellenőrizd.
- Szeleteld fel és porcukorral a tetején tálalhatod!
Mekkora méretű a gáztepsi?
Általában 40x35 cm között mozog. Apró eltérés lehet a tepsik között, mert a méretük a gáztűzhelytől függ, hiszen alapvetően jár a készülékhez, amikor megvásárolod.
forrás: mindmegette.hu







