Krausz Gábor
Létrehozva: 2022.07.27.
Sárgabarackos morzsapite a július sztárja: Csodasüti fél óra alatt
Nyár közepén az egyik legfinomabb gyümölcs a sárgabarack. Nemcsak gombócba isteni, de készíthetsz belőle morzsasütit is. Az egész család imádni fogja!
Szuper lett az idei a sárgabarack termésed? Készíts belőle gyors morzsapitét a családnak. Igen egyszerű, a receptet pedig később szilva hozzáadásával is felhasználhatod.
Sárgabarackos morzsapite

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2 cs sütőpor
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 db tojás
- 150 g tejföl
Középső rész:
- 150 g keksz
- 60 dkg sárgabarack
- 1 kk fahéj
- 8 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Így készítsd el:
- Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, majd vedd ketté úgy, hogy az egyik tészta kisebb a másik nagyobb legyen.
- A kisebb felébe gyúrd bele a vaníliás cukrot is, és tedd a fagyasztóba egy kis időre.
- Lisztezz és vajazz ki egy tepsit, a tésztát nyomkodd bele, majd szórd rá az apróra tördelt kekszet. Erre tedd rá a megmosott, feldarabold barackokat. Szórd meg fahéjas cukorral. ( természetesen tortaformában is elkészítheted )
- Vedd ki a fagyasztóból a kisebb tésztát, és reszeld rá a süti tetejére nagy lyukú reszelőn.
- 180C fokon, előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt csodás pirosra sül.
Jó étvágyat!
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Feliratkozom





























