Marics Peti
Már érik a lédús, isteni sárgabarack, itt az ideje, hogy eltedd télire. Egy magyar háziasszony zseniális módszert osztott meg az interneten, érdemes kipróbálni!
Javában tombol a befőzőszezon, most a sárgabarack ideje jött el. Az elmúlt évekkel ellentétben idén nem tizedelte meg a termést a fagy, így végre ebből az isteni gyümölcsből is készíthetsz kompótot, lekvárt télire. A nagy hőségben embert próbáló feladat a lekvárfőzés, de ezzel a trükkel megkíméled magad a forró fazék mellett ácsorgástól: egyszerűen told be a sütőbe a barackot, és a többit bízd rá a gépre. A szokatlan módszert Gálné Nagy Annamária osztotta meg, és a háziasszonyok imádják az ötletet. Szilvából szinte mindenki készített már lekvárt a sütőben, de most kiderült, hogy a sárgabarackot is el lehet így tenni; mutatjuk a receptet.
Sárgabarack lekvár sütőben
Hozzávalók:
Elkészítés: