Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.20.

Így lesz legfinomabb a kolbászos tojásrántotta

A tojásrántotta az egyik legfinomabb reggeli klasszikus. Nagyon egyszerű elkészíteni, kellőképpen laktató, az íze pedig isteni! Íme, a trükk, amivel mennyei lesz a kolbászos verzió!

A tojásrántotta egyik legfinomabb módja, ha finom füstölt kolbásszal teszed még teljesebbé, de ezt a verziót is lehet többféleképpen csinálni. Egy kis rafinériával pedig fejedelmi ételt varázsolhatsz ebből hétköznapi reggeliből. Csakhogy ilyet mindenki tud, gondolhatnánk... Nem biztos! Ugyanis nagyon sokat számít, mikor kerül a kolbász a serpenyőbe, és ezt a trükköt kevesen ismerik. Mutatjuk a fantasztikus receptet.

Fotó: Ripost 

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 20 kolbász kolbász (lehetőleg lángolt)
  • 1 fej hagyma
  • só, bors
  • olaj

Így készítsd el:

  1. Készítsd elő a rántottát: aprítsd fel a hagymát, és szeleteld fel a kolbászt.
  2. A tojásokat verd fel, és sózd, borsozd. Villával, vagy kézi habverővel egy percig verd, amíg jól összekeveredik a fehérje és a sárgája.
  3. Egy serpenyőbe önts egy kevés olajat és a kolbászt pirítsd meg. Majd szedd ki. Utána ebben a zsiradékban pirítsd meg a hagymát üvegesre, majd öntsd hozzá a tojásokat, és folyamatosan kevergetve süsd készre.
Fotó: Ripost 

4. A sült kolbászokat a kész tojásrántotta tetejére rakd rá. Isteni finom lesz az eredmény.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek