RETRO RÁDIÓ

Így lesz legfinomabb a kolbászos tojásrántotta

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 06. 20. 07:00

A tojásrántotta az egyik legfinomabb reggeli klasszikus. Nagyon egyszerű elkészíteni, kellőképpen laktató, az íze pedig isteni! Íme, a trükk, amivel mennyei lesz a kolbászos verzió!

A tojásrántotta egyik legfinomabb módja, ha finom füstölt kolbásszal teszed még teljesebbé, de ezt a verziót is lehet többféleképpen csinálni. Egy kis rafinériával pedig fejedelmi ételt varázsolhatsz ebből hétköznapi reggeliből. Csakhogy ilyet mindenki tud, gondolhatnánk... Nem biztos! Ugyanis nagyon sokat számít, mikor kerül a kolbász a serpenyőbe, és ezt a trükköt kevesen ismerik. Mutatjuk a fantasztikus receptet.

Fotó: Ripost 

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 20 kolbász kolbász (lehetőleg lángolt)
  • 1 fej hagyma
  • só, bors
  • olaj

Így készítsd el:

  1. Készítsd elő a rántottát: aprítsd fel a hagymát, és szeleteld fel a kolbászt.
  2. A tojásokat verd fel, és sózd, borsozd. Villával, vagy kézi habverővel egy percig verd, amíg jól összekeveredik a fehérje és a sárgája.
  3. Egy serpenyőbe önts egy kevés olajat és a kolbászt pirítsd meg. Majd szedd ki. Utána ebben a zsiradékban pirítsd meg a hagymát üvegesre, majd öntsd hozzá a tojásokat, és folyamatosan kevergetve süsd készre.
Fotó: Ripost 

4. A sült kolbászokat a kész tojásrántotta tetejére rakd rá. Isteni finom lesz az eredmény.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.