Főpolgármester-választás: még nincs vége, Vitézy Dávid az Alkotmánybírósághoz fordult

INSIDER
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.28.

Így lesz fagylaltkészítő gép nélkül is szuper krémes a házi fagyi

A fagyi ára manapság elég széles skálán mozog, de egy biztos: nem olcsó. Ha megfizethető árú, finom fagyit ennél, készítsd el magadnak otthon. Még fagylaltgép sem kell hozzá!

Ha nyár, akkor fagyi! Ez nem is kérdés. Készítsd el otthon is, akkor több jut a családnak, a gyerekek pedig egyenesen imádni fogják. Az alábbi videóban megmutatjuk, hogyan lehet  isteni fagyit összedobni fagylaltgép nélkül. A cukrot helyettesítheted édesítőszerrel, akkor nem is hizlal! Természetesen más gyümölccsel is elkészítheted, nemcsak citrommal.

Citromfagyi

Lemon,Ice,Cream,In,Bowl.,Homemade,Citrus,Lemon,Ice,Cream
Mi lehetne jobb, mint egy adag hűsítő citromfagyi? Fotó: Oksana Mizina

Hozzávalók:

  • 3 db citrom
  • 400 ml kókusztej
  • 1/4 csésze cukor (vagy juharszirup, ha van)

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a citromokat, vágd le mindegyiknek a végét. Tedd bele a turmixgépbe, add hozzá a kókusztejet és a cukrot. Turmixold össze.
  2. Majd öntsd bele a jégkocka tartóba és fagyaszd le. Nagyjából 1,5 óra múlva vedd ki.
  3. Tedd a fagyott citromos-kókuszos keveréket a turmixgépbe, és keverd krémesre.
  4. Készen is van a csodás citromfagyi! Ha van otthon fagylaltadagolód, akkor tálald nagyon gusztusosan, tehetsz rá egy kis mentát is a kertből, vághatsz hozzá citromkarikákat!

Jó étvágyat!

Te tudtad?

Fagylaltot valószínűleg először a kínaiak készítettek, mintegy ötezer évvel ezelőtt hóból, tejből és gyümölcsből  A kínaiak után szabadon Nagy Sándor tisztjei is ettek szűz havat gyümölcslével és borral keverve, szigorúan csak csata előtt - olvasható a Nébih termékteszt oldalán, a Szupermentán. Kávéházban a világon elsőként Párizsban árultak fagylaltot, méghozzá a Procope-ban. Ez a fagyasztott limonádé volt az első citromfagyi. Maga a fagylalt szó egyébként 1775-ből származik, előtte hideg nyalat, fagylalt és fagyos néven emlegették az emberek, a cukrászokat pedig csemege csinálóknak hívták. Magyar földre olasz közvetítéssel került először a fagylalt. Az 1900-as évek elején pedig már minden szakácskönyvben szerepelt fagylaltrecept.

 

 

origo.hu

Kalapáccsal próbálta agyonverni a haragosát a gamer

ripost.hu

Rengeteg idén az ingyen gyümölcs: mire jó a fosóka, vagy szebb nevén mirabella szilva?

borsonline.hu

Súlyos balesetet szenvedett a magyar műsorvezető, ilyen állapotban van most — Videó

magyarnemzet.hu

Itt vannak az újabb információk az Északi Áramlat 2 gézvezetékkel kapcsolatban

ripost.hu

Kirobbant az Európa-bajnokság legnagyobb botránya

magyarnemzet.hu

Mráz Ágoston Sámuel: Egy háborúpárti és egy békepárti pólus küzdelméről fog szólni innentől kezdve az európai politika

ripost.hu

Órák vannak hátra: hidegfront vet véget a hőségnek - széllel, zivatarokkal érkezik az enyhülés

mindmegette.hu

Készítsd így a kovászos uborkát, és tuti, hogy a tapasztalt háziasszonyok is elkérik a receptet

ripost.hu

Gyászol Hollywood: meghalt a Két pasi meg egy kicsi színésze, lánya közölte a szomorú hírt

ripost.hu

Itt a nagy szerelem teszt: most kiderült, mi hozza el számodra az igazit!

ripost.hu

Héjával vagy héj nélkül kell befőzni a sárgabarack lekvárt?

ripost.hu

Az univerzum ereje mindent felülír, 3 csillagjegy élete most vesz fordulatot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Kevert meggyes gáztepsiben: Így készül a legfinomabb nyári sütemény

FAZÉK

Így lesz legfinomabb a kolbászos tojásrántotta

FAZÉK

100 éves lett a magyarok kedvenc sajtja, így készítsd el olcsón te is otthon

FAZÉK

Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

FAZÉK

Egyetlen tojásból készül a nagyi parádés málnás desszertje

FAZÉK

Rengeteg idén az ingyen gyümölcs: mire jó a fosóka, vagy szebb nevén mirabella szilva?

FAZÉK

Héjával vagy héj nélkül kell befőzni a sárgabarack lekvárt?

FAZÉK

Új felállásban tarol a világbajnok magyar kaja: kóstold meg a rakott nokedlit