RETRO RÁDIÓ

Tarol a hűtős lángos, ilyen finomat rég ettél!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 05. 20. 12:00

Készítsd el ezt a fantasztikus lángost, és tegyél a tésztájából a hűtőbe is. Nem fogod megbánni! Így még egy hét múlva is újra süthetsz.

Ebből a lángosból nem lehet eleget sütni! A tésztáját nyugodtan teheted a hűtőbe is, annyit süss ki belőle, amennyi egy alkalommal biztosan elfogy. Viszont nem kell egy hét múlva a tésztát újra gyúrnod! Mutatjuk a receptet.

Hungarian,Deep-fried,Flatbread,-,Lángos
Fotó: Mehes Daniel

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 ek só
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 3x 175 g kefir
  • 1kk cukor
  • étolaj

Így készítsd el:

  1. Keverj bele langyos tejbe cukrot, morzsold bele az élesztőt és futtasd fel. A lisztet a sóval keverd össze, a közepébe üsd bele a tojásokat és add hozzá a kefireket is. Majd keverd az egészhez a felfuttatott élesztőt és dagaszd be.
  2. Tedd bele a tésztát egy tálba, folpackkal takard le és tedd a hűtőbe éjszakára. 
  3. Másnap borítsd a megkelt tésztát lisztes deszkára és egy nagyobb pohárral szaggasd ki. Még 20 percen át pihentesd egy meleg helyen. 
  4. Serpenyőben, 2 ujjnyi étolajat melegíts fel, és olajos kézzel a tésztát húzd szét, majd a lángos mindkét oldalát süsd aranybarnára. Először fedő alatt, majd amikor megfordítod, akkor fedő nélkül.
  5. Fokhagymával, tejföllel, sajttal azonnal tálalhatod is. 

A maradék tésztát pedig tedd a hűtőbe, 1 hétig még egészen biztosan eláll.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.