FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.20.

Tarol a hűtős lángos, ilyen finomat rég ettél!

Készítsd el ezt a fantasztikus lángost, és tegyél a tésztájából a hűtőbe is. Nem fogod megbánni! Így még egy hét múlva is újra süthetsz.

Szerző Ripost

Ebből a lángosból nem lehet eleget sütni! A tésztáját nyugodtan teheted a hűtőbe is, annyit süss ki belőle, amennyi egy alkalommal biztosan elfogy. Viszont nem kell egy hét múlva a tésztát újra gyúrnod! Mutatjuk a receptet.

Hungarian,Deep-fried,Flatbread,-,Lángos
Fotó: Mehes Daniel

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 ek só
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 3x 175 g kefir
  • 1kk cukor
  • étolaj

Így készítsd el:

  1. Keverj bele langyos tejbe cukrot, morzsold bele az élesztőt és futtasd fel. A lisztet a sóval keverd össze, a közepébe üsd bele a tojásokat és add hozzá a kefireket is. Majd keverd az egészhez a felfuttatott élesztőt és dagaszd be.
  2. Tedd bele a tésztát egy tálba, folpackkal takard le és tedd a hűtőbe éjszakára. 
  3. Másnap borítsd a megkelt tésztát lisztes deszkára és egy nagyobb pohárral szaggasd ki. Még 20 percen át pihentesd egy meleg helyen. 
  4. Serpenyőben, 2 ujjnyi étolajat melegíts fel, és olajos kézzel a tésztát húzd szét, majd a lángos mindkét oldalát süsd aranybarnára. Először fedő alatt, majd amikor megfordítod, akkor fedő nélkül.
  5. Fokhagymával, tejföllel, sajttal azonnal tálalhatod is. 

A maradék tésztát pedig tedd a hűtőbe, 1 hétig még egészen biztosan eláll.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek