Ebből a lángosból nem lehet eleget sütni! A tésztáját nyugodtan teheted a hűtőbe is, annyit süss ki belőle, amennyi egy alkalommal biztosan elfogy. Viszont nem kell egy hét múlva a tésztát újra gyúrnod! Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 db tojás
1 ek só
1,5 dl tej
5 dkg élesztő
3x 175 g kefir
1kk cukor
étolaj
Így készítsd el:
Keverj bele langyos tejbe cukrot, morzsold bele az élesztőt és futtasd fel. A lisztet a sóval keverd össze, a közepébe üsd bele a tojásokat és add hozzá a kefireket is. Majd keverd az egészhez a felfuttatott élesztőt és dagaszd be.
Tedd bele a tésztát egy tálba, folpackkal takard le és tedd a hűtőbe éjszakára.
Másnap borítsd a megkelt tésztát lisztes deszkára és egy nagyobb pohárral szaggasd ki. Még 20 percen át pihentesd egy meleg helyen.
Serpenyőben, 2 ujjnyi étolajat melegíts fel, és olajos kézzel a tésztát húzd szét, majd a lángos mindkét oldalát süsd aranybarnára. Először fedő alatt, majd amikor megfordítod, akkor fedő nélkül.
Fokhagymával, tejföllel, sajttal azonnal tálalhatod is.
A maradék tésztát pedig tedd a hűtőbe, 1 hétig még egészen biztosan eláll.