Nincs is finomabb, mint a friss sóskából készült sóskafőzelék! A nagyi is istenien készítette, ki tudott neki ellenállni? Mutatunk egy receptet, amit ha elkészítesz, emlékeztetni fog rá, de mégis lesz benne egy kis csavar. Az egész család kedvence lesz.
Hozzávalók:
1,2 kg friss sóska
3 ek zsír
2 ek liszt
550 ml tej/növényitej
1 dl tejföl
1 csipet só
4 ek cukor
Így készítsd el:
Mosd meg a sóskát és csipkedd le a szárát. Olvaszd meg a zsírt, öntsd rá a sóskát.
Addig párold, míg a levelek összefonnyadnak, a kiengedett lé pedig nagyjából elfőtt.
Szórd bele a lisztet és jól keverd el, majd öntsd fel fokozatosan a tej felével, keverd csomómentesre.
Keverd bele a sót és a cukrot, majd a maradék tejet. Addig főzd kevergetés mellett, míg be nem sűrűsödik.
Tálald tojással, vagy krumplival, esetleg főtt hússal.