FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.18.

Így készül a legfinomabb sóskafőzelék – Jobb, mint a nagyié

Készítsd úgy a sóskafőzeléket, hogy utána megnyald mind a tíz ujjad! Isteni finom lesz!

Nincs is finomabb, mint a friss sóskából készült sóskafőzelék! A nagyi is istenien készítette, ki tudott neki ellenállni? Mutatunk egy receptet, amit ha elkészítesz, emlékeztetni fog rá, de mégis lesz benne egy kis csavar. Az egész család kedvence lesz. 

Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1,2 kg friss sóska
  • 3 ek zsír
  • 2 ek liszt
  • 550 ml tej/növényitej
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • 4 ek cukor

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a sóskát és csipkedd le a szárát. Olvaszd meg a zsírt, öntsd rá a sóskát.
  2. Addig párold, míg a levelek összefonnyadnak, a kiengedett lé pedig nagyjából elfőtt.
  3. Szórd bele a lisztet és jól keverd el, majd öntsd fel fokozatosan a tej felével, keverd csomómentesre.
  4. Keverd bele a sót és a cukrot, majd a maradék tejet. Addig főzd kevergetés mellett, míg be nem sűrűsödik.
  5. Tálald tojással, vagy krumplival, esetleg főtt hússal. 

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek