RETRO RÁDIÓ

Így készül a legfinomabb sóskafőzelék – Jobb, mint a nagyié

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 05. 18. 12:00

Készítsd úgy a sóskafőzeléket, hogy utána megnyald mind a tíz ujjad! Isteni finom lesz!

Nincs is finomabb, mint a friss sóskából készült sóskafőzelék! A nagyi is istenien készítette, ki tudott neki ellenállni? Mutatunk egy receptet, amit ha elkészítesz, emlékeztetni fog rá, de mégis lesz benne egy kis csavar. Az egész család kedvence lesz. 

Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1,2 kg friss sóska
  • 3 ek zsír
  • 2 ek liszt
  • 550 ml tej/növényitej
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • 4 ek cukor

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a sóskát és csipkedd le a szárát. Olvaszd meg a zsírt, öntsd rá a sóskát.
  2. Addig párold, míg a levelek összefonnyadnak, a kiengedett lé pedig nagyjából elfőtt.
  3. Szórd bele a lisztet és jól keverd el, majd öntsd fel fokozatosan a tej felével, keverd csomómentesre.
  4. Keverd bele a sót és a cukrot, majd a maradék tejet. Addig főzd kevergetés mellett, míg be nem sűrűsödik.
  5. Tálald tojással, vagy krumplival, esetleg főtt hússal. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.