Így készül a labdabukta, főnyeremény ez a süti, ha sok a gyerek
Ha nagy a nyüzsgés otthon, és szeretnél valami laktató, gyorsan elkészíthető finomságot tenni az asztalra, ezt a receptet neked találták ki! Az biztos, hogy pillanatok alatt elfogy!
A bukta nem éppen a gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik, de ennek a receptnek pont az a különlegessége, hogy hamar össze lehet dobni, és azon túl, hogy várni kell, hogy megkeljen a tészta, nem sok munka van vele. Az ízén azonban ez semmit nem változtat; ezt a túrós finomságot imádják a gyerekek, játék után csak kikapkodják az edényből, és gyorsan el is fogy az egész. Mutatjuk a receptet!
Szitáld a lisztet egy tálba, keverd össze a citromhéjjal és a sóval. A liszt közepébe készíts mélyedést, tedd bele a margarint, a tojássárgáját, a cukrot, és morzsold bele az élesztőt, majd öntsd rá a langyos tejet. Alaposan dolgozd össze a tésztát; akkor jó, amikor a felülete sima, és nem ragad a tálhoz.
Tedd a tésztát a hűtőbe, és pihentesd fél órát; közben készítsd el a tölteléket. Törd össze a túrót villával, add hozzá a többi hozzávalót.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd fél centi vastagra, majd egy közepes pogácsaszaggatóval szaggass belőle köröket. Ezek közepébe tegyél tölteléket, készíts a tésztából gömböt, és tedd a sütőpapírral bélelt tortaformába vagy sütőtálba. A kis labdákat jó szorosan tedd egymás mellé, ennél a buktánál nem baj, ha összeérnek, sőt!
Ha megtelt a sütőforma, keleszd még fél órát a labdákat, majd kend le őket tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd őket aranybarnára.